Ads 468x60px

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πως να συγχρονίσετε το iCloud με το Drobox

Πολλοί χρήστες Mac και iOS κάποια στιγμή θα βρεθούνε μπροστά στο δίλημμα iCloud ή Dropbox? Αν και το iCloud είναι της Apple πολλοί (μέσα σε αυτούς και εγώ)  έχουμε κάποιους δισταγμούς στο πόσο "αξιόπιστο" μπορεί να είναι, μιας και το παρελθόν της Apple με online υπηρεσίες δεν είναι και τόσο κάλο.

Υπάρχουν όμως θετικά νέα. Μπορούμε να συγχρονίσουμε το iCloud με το Dropbox μέσα σε 5 άπλα βήματα. Το αρνητικό σε αυτό είναι ότι ο συγχρονισμός αυτός είναι one-way, δηλαδή μπορούμε να συγχρονίσουμε μόνο από iCloud σε Dropbox και όχι το αντίστροφο. Αλλά αν αυτό που θέλετε είναι να κρατάτε backup τα αρχεία του iCloud και να μπορείτε να δείτε τα προηγούμενα backup στο Dropbox τότε αυτό είναι για σας.

Θα χρησιμοποιήσω το Byword app στο παράδειγμα μου αλλά η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια για όλα τα Mac Apps που κάνουν χρήση του iCloud.

Ξεκινάμε:

Βήμα 1ο: Φροντίστε το iCloud να είναι ενεργοποιημένο.  Θα πάτε System preferences >> iCloud και ελέγξτε αν το ¨Documents & Data" είναι τσεκαρισμένο, αν δεν είναι τσεκάρετε το τώρα.

Βημα 2ο: Δημιουργήστε ένα iCloud-based αρχείο. Η ακριβής διαδικασία για αυτό διαφέρει από εφαρμογή σε εφαρμογή. Το Byword έχει την επιλογή File >> Move to iCloud στο menu του.

Βημα 3ο: Βρείτε τον φάκελο του iCloud. Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν λιγάκι. Πρέπει να βρείτε τον φάκελο Library τον οποίο έχουν "κρύψει" στο Lion. Ευτυχώς για εσάς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Εγώ προτείνω να ανοίξετε το Finder και στην μπάρα του menu να πατήσετε το Go, μόλις ανοίξει το menu του πατήστε Control + Alt. Μόλις το κάνετε θα δείτε ότι εμφανίζετε ο φάκελος Library. Άλλος ένα τρόπος είναι πατώντας ⌘(command) + Shift + G και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί γράψτε "/library". Όταν ανοίξει το φάκελος Library ψάξτε μέσα για τον φάκελο Mobile Documents.


Θα βρείτε μια λίστα με φακέλους, μέσα σε κάθε φάκελο υπάρχει ο υπό-φάκελος "Documents" και φαντάζομαι ότι μπορείτε να μαντέψετε τι έχει μέσα.

Βημα 4ο: Συγχρονίστε τις αλλαγές με το Hazel. To Hazel πρόσφατα έκανε update στην έκδοση 3, και ένα από τα καινούργια του χαρακτηριστικά είναι η επιλογή για συγχρονισμό. Για όσους δεν ξέρουν το Hazel, καλό θα ήταν να το μάθετε, είναι μια από τις εφαρμογές όπου δεν μπορείτε να την αντικαταστήσετε. Το Hazel σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κανόνες για όλων τον ειδών τις ενέργειες που μπορούν να συμβούν σε έναν φάκελο όταν υποστεί κάποια επεξεργασία. Για παράδειγμα το Hazel μπορεί να τσεκάρει αν ένα αρχείο έχει υποστεί κάποια επεξεργασία από την τελευταία φορά που το τσέκαρε. Αν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία τότε μπορείτε να πείτε το Hazel να κάνει κάποιες ενέργειες, μια από αυτές είναι να συγχρονίσει το αρχείο αυτό από έναν φάκελο σε έναν άλλον.


Εγώ δημιούργησα έναν φάκελο "Byword" μέσα στο Dropbox και μετά έφτιαξα έναν κανόνα στο Hazel που λέει "Αν κάποιο αρχείο έχει υποστεί επεξεργασία (σε σύγκριση με την τελευταία φορά που το τσέκαρε) τότε συγχρόνισε το φάκελο "Documents" με τον φάκελο "Byword" που βρίσκετε στο Dropbox.

Βήμα 5ο: (προαιρετικό) Όταν ήμουν στο φάκελο Mobile Documents μέσα στο Library χρησιμοποίησα το Default Folder X και έκανα το φάκελο Byword (που βρίσκετε μέσα στο iCloud) να είναι ο προ επιλεγμένος φάκελος που θα αποθηκεύονται όλα τα καινούργια έγγραφα της εφαρμογής Byword. 

Τώρα όταν δημιουργώ ένα καινούργιο έγγραφο στον Mac μου χρησιμοποιώντας το Byword ξέρω ότι αποθηκεύεται αυτόματα και στο iCloud και στο Dropbox.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...