Ads 468x60px

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Γιατί η Apple έχει ήδη κατακτήσει την αγορά παιχνιδιών!


Posted Image


Μια σειρά από πρόσφατες δημοσιεύσεις έχουν δείξει ότι η Apple έχει μια απίστευτη δυναμική στην αγορά παιχνιδιών.

Μέρος αυτής της αναταραχή προήλθε από μια φήμη, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικη, ότι ο Tim Cook συναντήθηκε με στελέχη της Valve για την κυκλοφορία παιχνιδιού ακόμα και παιχνιδομηχανής!

«Η Apple πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο των παιχνιδιών», είπε ένας τίτλος. και συνέχισε: "Είναι απλά θέμα χρόνου πριν η Apple μπει στην αγορά των παιχνιδομηχανών"

Λυπάμαι, αλλά αυτή η κατάκτηση της αγοράς παιχνιδιών έχει ήδη συμβεί.

Εδώ είναι γιατί.

Η Apple είναι τα Starbucks των παιχνιδιών

Ένας τρόπος για να κατανοήσουμε τη συμμετοχή της Apple στην αγορά των παιχνιδιών είναι η σύγκρισή με «τα Starbucks στην αγορά του καφέ.

Πριν από τα Starbucks, μια μικρή μειοψηφία από λάτρεις του καφέ στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από ειδικά καταστήματα την πριμοδότηση έτσι ώστε ολόκληροι κόκκοι να αλέθονται και μόνοι τους στο σπίτι του καθενός.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών αγόρασε αλεσμένο καφέ ή έπιναν το στιγμιαίο καφέ χαμηλής ποιότητας.

Η ανάγκη για ειδικό εξοπλισμό ήταν έμφυτη για την σωστή απόλαυση ενός από τα ποιο διάσημα ροφήματα!

Οι παίκτες έχουν το ίδιο σοβαρές ανάγκες για τα παιχνίδια και αναζητούν ειδικό εξοπλισμό (Xbox και PlayStation, το Kinect, ελεγκτές παιχνιδιών, ακουστικά και ούτω καθεξής).

Το Starbucks δεν είχε αναλάβει τον "γαστρονομικό καφέ" της αγοράς, αν και αυτό είναι ίσως ό, τι αρχικά έθεσε ως στόχο να κάνει. Αυτό που έκαναν ήταν το «γκουρμέ καφές".

Φυσικά, οι σκληροπυρηνικοί σνομπ του καφέ υποστηρίζουν ότι τα Starbucks είναι χάλια. Αλλά κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με το γεγονός ότι τα Starbucks κυβερνούν τη λιανική αγορά του καφέ.

Αυτό είναι που κάνει η Apple με το gaming. Ακριβώς όπως τα Starbucks πήρε μη-πότες γκουρμέ καφέ και τους έκανε να πίνουν τον καφέ γκουρμέ, η Apple παίρνει μη παίκτες να παίζουν παιχνίδια.

Αυτό το σενάριο έχει παιχτεί εκατομμύρια φορές για εκατομμύρια ανθρώπους. Η Apple γυρίζει μη-gamers σε gamers. Έχουν επεκταθεί στην αγορά παιχνιδιών προς κάθε κατεύθυνση, τη διεύρυνση των ορίων ηλικίας, το εισόδημα και των δύο φύλων και άλλες παραμέτρους που προσελκύουν μη gamers.

Η Apple έχει δεχτεί ακόμη και μηνύσεις από τους γονείς, γιατί λένε, ότι η Apple καθιστά πολύ εύκολο για τα μικρά παιδιά τους να αγοράσουν, να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν παιχνίδια από το App Store.

Η Apple θα αντικαταστήσει, δεν θα κατακτήσει τις κονσόλες παιχνιδιών! Βασικός στόχος της Αpple είναι η μετά pc εποχή!

Μελλοντικά η Apple θα τρέξει μια ισχυρή έκδοση του IOS, το οποίο θα είναι πραγματικά ένα υβρίδιο iOS, OS X σύστημα ικανό να τροφοδοτεί σοβαρές απαιτήσεις υλικού και γιγαντιαίες οθόνες, αλλά παράλληλα λειτουργώντας και σαν ένα iPad.

Ο κλάδος των παιχνιδιών iOS θα συνεχίσει να καινοτομεί με τα παιχνίδια αφής, και θα επωφεληθεί επίσης από τις μελλοντικές φωνητικές εντολές του Siri.


Στο τέλος, η όλη "κονσόλα" ιδέα θα είναι απειροελάχιστη μικρή, ένα κατάλοιπο της αλλοτινής εποχής υπολογιστή, σε σύγκριση με την επικρατούσα τάση της αγοράς παιχνιδιών στο IOS.

H "κατάκτηση" του μέλλοντος είναι ήδη πλήρη και ολοκληρωμένη. Τώρα το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίζει την επέκταση.

Η σχέση της Apple στην αγορά των παιχνιδιών το 2012 μπορεί να συγκριθεί με τη σχέση των Starbucks στην αγορά του καφέ το 1992. Η ιδέα και η βασική μορφή είναι ίδια σε ισχύ.


Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...