Ads 468x60px

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η υπόθεση των πολλαπλών συνεδρίων προγραμματιστών της Apple


Posted Image


Πόσο γρήγορα τα εισιτήρια του WWDC πωλήθηκαν αυτή την εβδομάδα? Όπως αναφέραμε σε λιγότερο από δύο ώρες και πριν από πολλούς προγραμματιστές στη δυτική ακτή καταλάβουν καν τι έγινε.

Το γεγονός αυτό θέτει ορισμένα ενδιαφέροντα ερωτήματα για την Apple. Θα μπορούσε η εταιρεία να χειρίζεται καλύτερα μια τέτοια ανακοίνωση; Θα μπορούσε η Apple να επιτρέπει περισσότερα από 5.000 προγραμματιστές να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο σαν το WWDC; Είναι το σημερινό μοντέλο του WWDC, το οποίο εκδόθηκε χρόνια πριν, ακόμα βιώσιμο λόγω της τεράστιας επιτυχία της Apple τα τελευταία χρόνια;

Η Apple έχει φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών για δεκαετίες και η εστίαση έχει μετατοπιστεί την πάροδο του χρόνου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μετά το 2008 με την εισαγωγή του iOS. Πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία περιέκοψε δραστικά το σύνολο σχεδόν των εκδηλώσεων για MAC - η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη διάσκεψη MacTech, η οποία περιελάμβανε κομμάτια για Mac και iOS προγραμματιστές καθώς και ένα κομμάτι για επαγγελματίες.

Εκτός από την ετήσια διάσκεψη MacTech, υπάρχουν πολλά συνέδρια και εκδηλώσεις όλο το χρόνο και προσφορά ευκαιριών κατάρτισης για Mac και iOS προγραμματιστές, διαχειριστές συστημάτων Mac, καθώς και επαγγελματίες επιφορτισμένους με τη διαχείριση iOS συσκευές στο χώρο εργασίας. Το παγκόσμια ημερολόγιο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:


MacTech Annual Conference and other MacTech events
PennState MacAdmins Conference
European Macintosh System Administrators Meeting
360MacDev and 360iDev
Pearson’s Voices That Matter Conferences
Unite (a conference for game developers using Unity)
Europe’s Appsterdam
Australia’s One More Thing Conference
CocoaConf
Indie Developer Lab
Various CocoaHeads events

Αρκεί να πούμε, οι προγραμματιστές της Apple και με επίκεντρο τους επαγγελματίες έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για το WWDC. Υπάρχουν όμως πτυχές του WWDC που οι περισσότερες από αυτές τις άλλες εκδηλώσεις δεν μπορούν να προσφέρουν όπως την πρόσβαση σε εκατοντάδες μηχανικούς της Apple.

Ενώ η Apple μπορεί να βελτιώσει τις πολιτικές του εισιτηρίου και ακόμη ενισχύσει το μέγεθος της εκδήλωσης, σε κάποιο βαθμό, το WWDC θα εξακολουθεί να είναι μια εκδήλωση και θα ξεπουλήσουν τα εισιτήρια το ίδιο γρήγορα όπως έγινε και αυτή την εβδομάδα (αν όχι πιο γρήγορα).

Αυξάνοντας το μέγεθος θα αλλάξει και η φύση του συνεδρίου.

Υπάρχει επίσης το ζήτημα της εστίασης. Το 2010 έδειξε ότι η Apple θα μπορούσε να προσφέρει μια πλήρη γκάμα συνεδριών και εργαστηρίων γύρω από το iOS. Πριν το 2008 η Apple είχε δείξει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο γύρω από τοαMac. Για τους προγραμματιστές που εργάζονται με τις δύο πλατφόρμες, το σημερινό μοντέλο WWDC μπορεί να θέσει ερωτηματικά σχετικά με το ποιες τεχνολογίες είναι το επίκεντρο.

Η Apple θα πρέπει να εξετάσει το γεγονός δημιουργίας πολλαπλών εκδηλώσεων υψηλού προφίλ κάθε χρόνο.

Αυτό δεν είναι μια νέα έννοια. Η Apple προσέφερε τέτοιες ημερίδες για την ανάπτυξη κατά το παρελθόν. Στην πραγματικότητα, η Apple προσφέρει μια σειρά συνεδρίων για το iOS 5 σε όλο τον κόσμο, το iOS 5 Talk Tech. Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω, η εταιρεία κατέχει παρόμοιες εκδηλώσεις γύρω από την ανάπτυξη του Leopard.

Ενώ αυτοί οι τύποι των εκδηλώσεων είναι μεγάλοι - αλλά και γεμίζουν πολύ γρήγορα - είναι ακόμα σχετικά περιορισμένοι και αρκετά σπάνιοι.

Η Apple θα μπορούσε να επεκταθεί εύκολα σε δύο ή τρία συνέδρια/ημερίδες την ημέρα, ίσως με 500 έως 1.000 συμμετέχοντες - μίνι-WWDCs αν θέλετε. Ή η εταιρεία θα μπορούσε να δημιουργήσει δύο WWDC συνέδρια ένα επίκεντρο το iOS και τo άλλο σε OS X.

Ίσως, η πιο αποτελεσματική λύση, όμως, θα ήταν να προσφέρει δύο ή τρεις πλήρεις εκδόσεις του WWDC κάθε χρόνο.

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...