Ads 468x60px

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ένας στους τέσσερις αγοραστές iPad δεν είχαν ένα προϊόν της Apple πριν


Posted Image


Δεν είναι μυστικό ότι το iPad είναι το ταχύτερο προϊόν πώλησης της Apple. Το γεγονός αυτό κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής παρουσίασης της εταιρείας, όταν ο Tim Cook έκανε σύγκριση για το πόσο καιρό πήρε για άλλα προϊόντα της Apple για να φτάσουν στο σημερινό σημείο στις πωλήσεις. Αυτό που δεν ήταν τόσο σαφές είναι το πόσο το iPad επεκτείνεται την συνολική πελατειακή βάση της Apple.

Μια νέα μελέτη NPD, ωστόσο, δείχνει ότι το iPad παίζει σημαντικό ρόλο στη στήριξη της Apple βοηθώντας στα μέγιστα ώστε να προσελκύσουν νέους πελάτες. Αποδεικνύεται ότι ένας στους τέσσερις αγοραστές iPad δεν είχαν ένα προϊόν της Apple πριν.

Μελέτη της Apple σημειώνει ότι αυτό δεν είναι μόνο καλά νέα για την Apple, αλλά και ότι αποτελεί επίσης μια νέα τάση. Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι το iPod ήταν η πρώτη συσκευή της Apple για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων (82%). Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί. Σήμερα μόνο το 57% αναφέρουν το iPod ως το πρώτο τους Apple προϊόν.

Η μελέτη προσέφερε κάποιες άλλες ματιές στην αγορά για τα προϊόντα της Apple γενικά.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 33% των αμερικανικών σπιτιών έχουν τουλάχιστον μία συσκευή της Apple. Κατά μέσο όρο, τα σπίτια με τα προϊόντα της Apple τείνουν να έχουν 2,4 συσκευές της Apple και το 69% περιλαμβάνει ένα iPod.

Η ιδέα του οικοσυστήματος της Apple φαίνεται να είναι πιο ελκυστική από ποτέ. Από όλους τους αγοραστές ηλεκτρονικών ειδών, 40% λένε ότι κατέχουν πολλαπλές συσκευές της ίδιας οικογένειας, brand, και το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αγορά!

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...