Ads 468x60px

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Βαθμονόμηση (calibration) της οθόνης του Mac Mac User Guide


Η βαθμονόμηση (calibration) μιας οθόνης είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη διαδικασία που εξασφαλίζει την πιστότητα των χρωμάτων σε σχέση με την πραγματικότητα και αυτό που βλέπουν τα μάτια μας.
Συνήθως, η Apple προσφέρει ένα πολύ calibration στους Mac υπολογιστές της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να έχετε διαφορετικές προτιμήσεις.
Ευτυχώς, μπορείτε χωρίς κάποιο πρόσθετο εργαλείο να πειραματιστείτε μόνοι σας και να καταλήξετε σε ένα προφίλ που εσείς προτιμάτε. Ειδικά εάν ασχολείστε επαγγελματικά με την φωτογραφία και το design ένα calibration της οθόνης σας επιβάλλεται.
Η όλη διαδικασία γίνεται από το ->System Preferences->Displays->Color
Η προεπιλογή λογικά θα πρέπει να ονομάζεται Color LCD και θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Μπορείτε με την επιλογή Detect Displays να βαθμονομήσετε και άλλες εξωτερικές οθόνες τις οποίες μπορεί να έχετε συνδεδεμένες σας αλλά προς το παρόν ας ασχοληθούμε με την οθόνη μας του υπολογιστή μας.
Από κει και πέρα επιλέγουμε το Calibrate και αρχίζουμε τη διαδικασία με το Display Calibrator Assistant. Καλό είναι να επιλέξουμε το Expert Mode για να έχουμε μερικές επιπρόσθετες επιλογές.
Αρχικά θα πρέπει να περάσουμε πέντε βήματα για τον καθορισμό της απόκρισης της οθόνης μας.
Στη συνέχεια θα μας ζητηθεί να θέσουμε το target gamma. Αυτό ρυθμίζει την γενικότερη φωτεινότητα και αντίθεση της οθόνης. Η συνηθισμένη και αρκετά ικανοποιητική ρύθμιση είναι στο 2.2
Έπειτα θα μας ζητηθεί να θέσουμε το target white point που ρυθμίζει την γενικότερη απόχρωση της οθόνης μας. Συνηθισμένες ρυθμίσεις είναι στο D50 και D65.
Ουσιαστικά φτάσαμε στο τέλος και μένουν οι τυπικές ρυθμίσεις δικαιωμάτων και ονομασίας του προφίλ που δημιουργήσαμε.
Το προφίλ αυτό θα εμφανιστεί μαζί με την υπόλοιπη λίστα στο ->System Preferences->Displays->Color  όπου και μπορείτε να το επιλέξετε ανά πάσα στιγμή.

Source: http://www.macuser.gr/mac-screen-calibration-10888/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...