Ads 468x60px

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούν για νέους ιούς στα Mac


Posted Image


Μια νέα σειρά επιθέσεων έχουν κάνει την εμφάνιση τους ,προκαλώντας ένα νέο σύνολο προβλημάτων για τους χρήστες Mac που κάποτε ήταν ασφαλή από ιούς. Όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε, οι περισσότεροι χρήστες Mac σήμερα δεν έχουν κάποιο πρόγραμμα προστασίας από ιούς, γεγονός το οποίο προκαλεί προβλήματα, αν το Mac προσβληθεί με έναν ιό. 

Ιστορικά, τα Windows ήταν η αγαπημένη παιδική χαρά για τους ιούς, και το OS X σχεδόν ασφαλής, αλλά σήμερα, ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας προειδοποιεί τους χρήστες Mac για την παρουσία νέων ιών.

Ο εμπειρογνώμων Graham Cluley της Sophos, σε μια έκθεση του στο Macworld, προειδοποιεί τους χρήστες για τα παραπάνω και τους ενθαρρύνει να πάρουν ένα anti-virus πρόγραμμα που θα συμβάλει στα μέγιστα στην προστασία των δεδομένων τους.Ο ποιο πρόσφατος ιός τους διαπιστώθηκε ήταν αυτός που επηρεάζει το Word για Mac, ο οποίος επιτρέπει σε ένα Infiltrator να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία του χρήστη. Ο ιός επηρεάζει μόνο τις εκδόσεις 2004 και 2008 του Word για Mac, αλλά όχι αυτές του 2011.

Μας προειδοποιεί λοιπόν να μην είμαστε αφελείς δηλώνοντας:

“As we have seen on the windows platform, the majority of the attacks do not exploit any weakness in the operating system but instead take advantage of the bug in people’s brains. Mac users can be just as easily duped as their Windows cousins into making poor choices, and could end up infected as a result.”


Εσείς χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα για την προστασία του Mac σας και αν ναι ποιο?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...