Ads 468x60px

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

H Αpple είναι ποιο ευάλωτη σε απειλές απο την Google, Microsoft και Adobe


Posted Image


Τα λειτουργικά συστήματα της Apple και το λογισμικό της γενικά πιστεύεται ότι είναι το καλύτερο διαθέσιμο από την άποψη της ασφάλειας και της σταθερότητας, αλλά μια νέα έκθεση από την Trend Micro αποκαλύπτει ότι είναι μια τεράστια αναλήθεια ... τουλάχιστον κατά τους τελευταίους μήνες. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία Cupertino υπέφερε περισσότερο κατά το τελευταίο τρίμηνο από τους αντιπάλους της όπως η Oracle, η Google, η Adobe, ακόμα και η Microsoft.


Apple - 91 ευπάθειες
Oracle - 78 ευπάθειες
Google - 73 ευπάθειες
Microsoft - 43 ευπάθειες
IBM - 42 ευπάθειες
Cisco - 36 ευπάθειες
Mozilla - 30 ευπάθειες
MySQL - 28 ευπάθειες
Adobe - 27 ευπάθειες
Apache - 24 ευπάθειες

Ο Safari browser της Apple έλαβε τις περισσότερες διορθώσεις κατά τη διάρκεια του μηνός Μαρτίου 2012, ενώ η έκθεση σημειώνει ότι Μάρτιος του 2011 ήταν ένας άλλος μεγάλος μήνας για την Apple σε μπαλώματα, με 93 τρωτά σημεία που απευθύνονται στο Leopard και Snow Leopard. Το ένα τρίτο από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως «κρίσιμα».

Η πιο αξιοσημείωτη ευαισθησία που επηρεάζει τα Mac τους τελευταίους μήνες είναι τα trojan horses. Η Apple εξέδωσε δύο Java ενημερώσεις και ένα εργαλείο αφαίρεσης για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

To IOS της Apple φαίνεται να είναι πολύ καλύτερo απο το MAC OS, και πάρα πολύ καλύτερo από το Android τον μεγαλύτερο ανταγωνιστής της, το οποίο υπέστη ένα επιβλητικό αριθμό 5.000 κακόβουλων εφαρμογών κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου. Ωστόσο, έκθεση της Trend Micro αποκαλεί αυτό δεν προκαλεί έκπληξη:

"Με την αυξανόμενη χρήση των smartphones για πρόσβαση στο Διαδίκτυο και την τεράστια βάση χρηστών του Android, η αύξηση των επιθέσεων με στόχο την πλατφόρμα δεν προκαλεί έκπληξη."

Της Apple "κλειστό" λειτουργικό σύστημα iOS σημαίνει ότι όλες οι εφαρμογές τρίτων εχουν ελεγχθεί πριν από την απόκτηση τους απο το App Store, έτσι το κακόβουλο λογισμικό και ιών για το iPhone, iPad και iPod touch είναι ανήκουστο.

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...