Ads 468x60px

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

[Οδηγος] Πως να βάλετε για wallpaper το γκρι background της οθόνης έναρξης














Σας αρέσει το γκρι background στην οθόνη έναρξης του OS X Lion και θα θέλατε να το έχετε και για wallpaper στο desktop σας; Αν και η ίδια η Apple δεν το περιλαμβάνει μέσα στα wallpaper της, υπαρχή λύση!

Με 4 εύκολα βήματα θα έχετε το background της οθόνης έναρξης για wallpaper.

Ξεκινάμε:

Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξουμε ένα αντίγραφο της εικόνας που υπαρχή μέσα στο σύστημα μας. Για να το κάνουμε αυτό ανοίγουμε το Finder, πατάμε το GO και μετά στο menu που ανοίγει επιλέγουμε το "Go to Folder...". Στην συνέχεια στο πεδίο που θα εμφανιστεί γράφουμε ή κάνουμε copy-paste την παρακάτω διαδρομή.

 /System/Library/Frameworks/AppKit.framework/Versions/C/Resources/

Αυτό θα ανοίξει τον φάκελο Resources. Βρείτε εκεί μέσα το αρχείο με όνομα NSTexturedFullScreenBackgroundColor.png  και αντιγράψτε το. Μπορείτε να το αντιγράψετε είτε πατώντας τα κουμπιά command + C στο πληκτρολόγιο ή κάνοντας το drag n drop στο desktop έχοντας πατημένο το κουμπί Option.

Στην συνέχεια πηγαίνετε στο System Preferences και ανοίξτε το Desktop & Screen Saver. Τώρα μπορείτε να βάλετε την εικόνα για wallpaper κάνοντας drag n drop από το desktop,  στην εικόνα στο πάνω αριστερό μέρος του παράθυρου Desktop & Screen Saver.

Επίσης μην ξεχάσετε να επιλέξετε το "Tile" (όπως βλέπετε και στην φωτογραφία ποιο πάνω) από το μενού που βρίσκετε δίπλα από την εικόνα γιατί αλλιώς θα φαίνεται "πιξελαρισμενο".

[Πηγή]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...