Ads 468x60px

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

John Sculley "Ο μόνος σοβαρός ανταγωνιστής για το iPad είναι το Samsung Galaxy Tab“


Ο John Sculley μπορεί να μη βρίσκεται στο προσκήνιο τα τελευταία 20 χρόνια, ωστόσο, αποτέλεσε CEO της Apple για μία δεκαετία (1983-1993) και μάλιστα είναι αυτός που έδιωξε τον Steve Jobs από την εταιρία, αν και η ιστορία όχι μόνο δεν τον δικαίωσε, αλλά τον έβαλε στη λίστα με τους χειρότερους CEOs όλων των εποχών.
Samsung Galaxy Tab
Όπως και να έγιναν τα πράγματα, αξίζει της προσοχής μας η άποψη του για το χώρο των tablets, για τη συνεργασία Nokia-Microsoft, αλλά και για τον λόγο που η Apple βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις άλλες εταιρίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην The Economic Times της Ινδίας:
“Προβλέπω αρκετά καλά χρόνια στο μέλλον για την Apple. Ο μόνος σοβαρός ανταγωνιστής για το iPad αυτή την εποχή είναι το Samsung Galaxy Tab
Για να δικαιολογήσει την άποψη του, ο Sculley αναφέρθηκε στο τεράστιο κόστος που απαιτεί η έρευνα και ανάπτυξη ενός εμπορικού τεχνολογικού προϊόντος (σ.σ. η Samsung δαπάνησε το ποσό-ρεκόρ των $9 δισ. στον τομέα R&D για το 2011) με αποτέλεσμα οι περισσότερες εταιρίες να μην έχουν τη δυνατότητα σοβαρού ανταγωνισμού απέναντι στην Apple. Επίσης, μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η ικανότητα της Apple να συνδέει τις υπηρεσίες που προσφέρει.
“Οι επενδύσεις στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) είναι τόσο μεγάλες που είναι αδύνατο για τις περισσότερες εταιρίες να ανταγωνιστούν την Apple, και κατ’ επέκταση το iPad. Η Apple πουλά ένα πλήρες σύστημα, με σχεδόν αποκλειστικά ιδιόκτητη τεχνολογία, που είναι τόσο εντυπωσιακή όσο το τελικό προϊόν. Τα App Store και Apple Store είναι εξίσου σημαντικά κομμάτια στη συνολική εμπειρία που προσφέρει η Apple, όσο είναι τα προϊόντα από μόνα τους”
Τέλος, ο Sculley δήλωσε ότι η συνεργασία Nokia – Microsoft μπορεί να αποδώσει καρπούς ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες και περιοχές, όπως Κίνα, Ινδία και Αφρική, για την παροχή φθηνών και επιτυχημένων smartphones. Ακόμη, είναι εντυπωσιασμένος από τις developer εκδόσεις του Windows 8:
“Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα, ειδικότερα στις Ινδία, Κίνα και Αφρική για την πώληση φθηνών smartphones. Πολλοί τεχνολογικοί αναλυτές από τις ΗΠΑ έχουν ξεγράψει τις Nokia και Microsoft από σοβαρούς ανταγωνιστές στην αγορά των smartphones. Πιστεύω ότι οι δύο εταιρίες θα μπορούσαν να εκπλήξουν τη βιομηχανία με επιτυχημένες low-end συσκευές. Επίσης, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε το Windows 8 ως mobile πλατφόρμα, ενώ είμαι εντυπωσιασμένος από τις εκδόσεις για developers”
Source: http://www.techgear.gr/apple-former-ceo-considers-galaxy-tab-only-ipad-competitor-42203/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=apple-former-ceo-considers-galaxy-tab-only-ipad-competitor

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...