Ads 468x60px

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η Liquidmetal Technologies αποκάλυψε την αποκλειστική συμφωνία με την Apple

Η Liquidmetal Technologies αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες πίσω από την αποκλειστική συμφωνία ύψους $20 εκατομμυρίων που σύναψε με την Apple το καλοκαίρι του 2010.

Για όσους δε γνωρίζουν, η εταιρεία εξειδικεύεται στην κατασκευή ενός ειδικού άμορφου μετάλλου που είναι ταυτόχρονα σκληρό, ανθεκτικό και ελαφρύ. Η Apple χρησιμοποίησε το υλικό αυτό στο συνδετήρα για την εξαγωγή της κάρτας SIM στα iPhone 3G και 3GS.

Πώς ήταν τα πράγματα όμως για τη Liquidmetal τη χρονιά που μας πέρασε; Στον ετήσιο απολογισμό της για το 2011, η εταιρεία κατέγραψε μείωση κερδών $19.6 εκατομμύριων, πέφτοντας από τα $20.6 εκατομμύρια που σημείωσε το Δεκέμβριο του 2010 στις $972.000 ακριβώς ένα χρόνο αργότερα.
Για την τεράστια αυτή διαφορά ευθύνεται φυσικά το ποσό των $20 εκατομμυρίων που της απέφερε η συμφωνία της με τον αμερικανικό κολοσσό, μια συμφωνία που όπως αναφέρει η Liquidmetal είχε ισχύ μέχρι και τον περασμένο Φλεβάρη:
“Στις 5 Αυγούστου του 2010 συνάψαμε συμφωνία με την Apple Inc. σύμφωνα με την οποία: i) διαθέσαμε όλη την πνευματική ιδιοκτησία μας σε μια νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία ονόματι Crucible Intellectual Property (CIP), ii) η CIP εξασφάλισε στην Apple πλήρη και αποκλειστική άδεια για να αξιοποιήσει το σύνολο των πατεντών αυτών στη βιομηχανία ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών και iii) η CIP εξασφάλισε σε εμάς το δικαίωμα χρήσης των πατεντών αυτών σε όλα τα υπόλοιπα πεδία.
Όπως υπαγορεύει η συμφωνία, υποχρεούμαστε να παραχωρούμε όλη την πνευματική ιδιοκτησία μας στη CIP μέχρι το Φεβρουάριο του 2012.”
 Source: http://www.macuser.gr/liquidmetal-unveils-details-of-its-agreement-with-apple-10898/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...