Ads 468x60px

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Logos Quiz Game…φοβερή ιδέα!


Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν βλέπουμε μικρούς, άγνωστους, άσημους, ανεξάρτητους developers να παρουσιάζουν εφαρμογές που διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στα top του AppStore της Apple. Σκεφτείτε πόσα άτομα εργάζονται για να βγει ένα παιχνίδι της EA και πόσα άτομα εργάστηκαν για να βγει για παράδειγμα το πρώτο Angry Birds. Καμμία σχέση. Και όμως τι μεγάλη επιτυχία γνώρισε η ομάδα της Rovio…τα υπόλοιπα είναι γνωστά…
Εδώ έχουμε μια περίπτωση ενός Ισπανού, του Javier Perez Estarriaga, ο οποίος είναι 27 χρονών και προφανώς είχε μια πολύ απλή, εύκολη στην υλοποίηση ιδέα. Ένα κουίζ με τα logos (trademarks) διαφόρων εταιρειών του κόσμου. Μας εμφανίζει το logo και εμείς θα πρέπει να μαντέψουμε την εταιρεία όχι από διαθέσιμες επιλογές αλλά γράφωντας την στο ειδικό πληκτρολόγιο του παιχνιδιού (το οποίο θα μπορούσε στο iPhone να είναι λίγο πιο ευρύχωρο). Τι απλό αλλά πόσο εθιστικό! Βλέπετε το μυαλό μας βομβαρδίζεται κάθε μέρα με χιλιάδες logos τα οποία μερικές φορές τα θυμάσαι αλλά δεν μπορείς να θυμηθείς το όνομα της εταιρείας!
Ξεκινάει με τα πολύ απλά (ξέρετε Coca Cola, Pepsi, Google, κλπ) και σιγά σιγά δυσκολεύει. Δεν το έχουμε τελειώσει ακόμα και δείχνει να έχει αρκετή διάρκεια. Το interface είναι καθαρό και καλοφτιαγμένο με μοναδική ένσταση όπως προείπαμε το πληκτρολόγιο στο iPhone το οποίο είναι σχετικά μικρό (στο iPad είναι μια χαρά). Μικρό το κακό.
Όσο παίζετε θα διαπιστώνετε ότι κολλάτε όλο και πιο πολύ. Προσωπικά ξεκίνησα να παίζω πρώτη φορά 10:30 το βράδυ και με μερικά διαλλείματα έπαιζα μέχρι τις 2:00! Πολύ κόλλημα!
Ο κατασκευαστής του το διαθέτει δωρεάν και ήδη σαρώνει τα AppStores των περισσότερων χωρών. Μεγάλο hit από ανεξάρτητο κατασκευαστή ο οποίος θα πρέπει όμως να βρει και έναν τρόπο να βγάλει λεφτά! Όχι τίποτα άλλο, του αξίζουν κιόλας… Μεγάλο μπράβο κυρίως για την ιδέα!
 

Source:http://www.appleworldhellas.com/home/logos-quiz-gameφοβερή-ιδέα/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...