Ads 468x60px

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Νέο malware παραλλαγή του Flashback εντοπίστηκε από την F-Secure


Ένα νέο malware παραλλαγή του Flashback εντοπίστηκε από την F-Secure που εκμεταλλεύεται πρόβλημα της Java και επηρεάζει υπολογιστές Mac.
Το συγκεκριμένο bug στην Java έχει ανακαλυφθεί εδώ και καιρό και η Oracle έχει ήδη δώσει αναβάθμιση για τους χρήστες Windows από τον Φλεβάρη αλλά η Apple μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα.
Εάν διαθέτετε OS X Lion μάλλον δεν έχετε καν εγκαταστήσει τη Java αφού πλέον δεν έρχεται προεγκατεστημένη στο λειτουργικό. Παρόλο, λοιπόν, που η πιθανότητα να «μολυνθείτε» από το malware είναι πολύ μικρή θα δώσουμε καλού κακού παρακάτω έναν τρόπο απεγκατάστασης της Java από το Lion.
Αρχικά, απενεργοποιήστε τη Java από τον Safari μέσα από το Preferences->Security
java
Τώρα θα πρέπει μέσω Terminal να ελέγξουμε εάν έχετε εγκατεστημένη τη Java. Ανοίξτε το  Terminal και δώστε την παρακάτω εντολή:
sudo /usr/libexec/java_home -xml
Εάν εμφανιστούν δύο καταχωρήσεις <dict>, τότε σημαίνει ότι υπάρχει η Java στον υπολογιστή σας. Για να την απεγκαταστήσετε δώστε τις παρακάτω εντολές στο Terminal:
sudo /usr/libexec/java_home –uninstall
και
sudo rm -rf /System/Library/Java
Τώρα τρέξτε ξανά την πρώτη εντολή για να ελέγξετε εάν όντως έγινε η απεγκατάσταση.
Για το Snow Leopard κάντε αναζήτηση και ανοίξτε το Java Preferences.app. Στην καρτέλα ‘General’ απενεργοποιήστε οτιδήποτε βλέπετε.

Source: http://www.macuser.gr/delete-java-10920/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...