Ads 468x60px

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Rob Schmitz, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τον Mike Daisy


Posted Image


Τον περασμένο Ιανουάριο η δημοφιλής ραδιοφωνική εκπομπή “This American Life” μετέδωσε ένα επεισόδιο αφιερωμένο στις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn στην Kίνα.


Η εκπομπή χρησιμοποίησε στοιχεία από τον θεατρικό μονόλογο του Mike Daisey με τίτλο “The Agony and Ecstasy of Steve Jobs”, στον οποίο ο Daisey παρουσιάζει τις υποτιθέμενες εμπειρίες του από ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κίνα όπου γνώρισε εργαζόμενους στη Foxconn.


Πόσο θεατρικός ήταν αυτός ο μονόλογος? Σύμφωνα με τον Daisey και το ταξίδι του στην Κίνα που τον έφερε σε επαφή με "αξιόπιστες" πηγές, έφτασε στο σημείο να πει ακόμη και πως μίλησε με έναν άνδρα, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε χάσει το χέρι του κατά τη διαδικασία παραγωγής του iPad.


Κάπου εκεί και κατόπιν και άλλων "αποκαλύψεων" του ξεκίνησε η διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας!
Πρώτα το “This American Life” ανακοίνωσε την απόσυρση εκείνης της εκπομπής, εν συνεχεία ο ίδιος ο Daisy ανακοίνωσε πως οι ισχυρισμοί του είχαν μια "μικρή δόση υπερβολής και δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές και τελικά έφτασε να χάσει και το τιμητικό πτυχίο που το είχε απονεμηθεί από το κολέγιο καλών τεχνών του Seatle.


Ποιος όμως ήταν αυτός που ξεσκέπασε αυτές της αναλήθειες? Το όνομα του Rob Schmitz ή όπως πλέον είναι γνωστός στους δημοσιογραφικούς κύκλους και ως ο άνθρωπος που αποκάλυψε τον Mike Daisy.


Η Foxconn αποφάσισε να ανταμείψει τον Rob Schmitz για τις αποκαλύψεις που έκανε με μια ιδιωτική ξενάγηση στα εργοστάσια της. Οι αληθείς αναφορές αυτή την φορά του Schmitz θα μεταδίδονται από σήμερα στο ραδιόφωνο και στην σελίδα του δημοσιογράφου σε αυτόν το σύνδεσμο.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...