Ads 468x60px

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Screens: VNC για το iPhone και το iPad


Screens2
Η εφαρμογή Screens της Edovia που κυκλοφόρησε την προηγούμενη χρονιά για το iOS, μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε το iPhone, το iPod touch ή το iPad για να πάρουμε τον έλεγχο του υπολογιστή μας που βρίσκεται στο σπίτι, κάποιου server ή οποιουδήποτε υπολογιστή έχει ενεργοποιημένο το VNC.

Screens VNC (AppStore Link) Όνομα: Screens VNC
Εταιρία: Edovia Inc.


15.99 € (iTunes link)


Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές VNC για το iOS και πολλές από αυτές είναι αρκετά καλές. Ένα βασικό ερώτημα στην επιλογή αυτών των εφαρμογών είναι αν προτιμάμε το δάχτυλο μας να κινεί την οθόνη ή τον κέρσορα πάνω στην οθόνη. Και αμέσως μετά έρχεται το ερώτημα, τι ακριβώς θέλετε να κάνετε με την εφαρμογή VNC από την iOS συσκευή σας.

Με την αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής Screens τώρα έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες από πριν. Αρχικά στη νέα έκδοση θα δούμε ότι έχει αλλάξει αρκετά το γραφικό περιβάλλον και στη θέση του ξύλου τώρα υπάρχει ένα grain γκρι φόντο, όπως και ένα σχήμα με μεταλλικό πλαίσιο σαν οθόνη που στο κέντρο του εμφανίζεται το desktop του κάθε μηχανήματος που έχουμε αποθηκεύσει για να έχουμε γρήγορη πρόσβαση.
Mzl danvtekf
Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι αρκετά εύκολο στη χρήση και μπορούμε να κάνουμε μια νέα σύνδεση χρησιμοποιώντας απλά το κουμπάκι με το + στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης και συμπληρώνοντας μερικά στοιχεία όπως την ip η το DynDNS του μηχανήματος που θέλουμε να συνδεθούμε μαζί με τα στοιχεία του χρήστη (username & password). Πάντα όμως υπάρχει και η επιλογή Nearby and Remote computers που θα μας δείξει όλους τους υπολογιστές που βρίσκονται στο τοπικό μας δίκτυο. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε τη σύστημα (Mac, Linux ή windows) έχει ο υπολογιστής στον οποίο θέλουμε να συνδεθούμε.
Όταν συνδεθούμε έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε με ποιο τρόπο θέλουμε να φαίνεται η οθόνη του υπολογιστή μας.
Mzl sqgwyomd
Για να βλέπουμε πιο σωστά την οθόνη μπορούμε να γυρίσουμε την συσκευή στα πλάγια. Ο κέρσορας είναι το δάχτυλο μας και σε σημεία που δεν μπορούμε να πατήσουμε μπορούμε να κάνουμε zoom για να βλέπουμε καλύτερα την περιοχή που θέλουμε να δουλέψουμε. Φυσικά υπάρχουν αρκετά κουμπάκια που ενεργοποιούν το κανονικό πληκτρολόγιο qwerty, ένα πληκτρολόγιο για εντολές και διάφορες λειτουργίες όπως αντιγραφή, επικόλληση, αποκοπή, αναίρεση κτλ, στο οποίο υπάρχουν επίσης διάφορα function keys, τα γνωστά βελάκια και page up, down και άλλα. Τέλος θα βρούμε ένα ακόμα κουμπάκι με το βελάκι και το τετραγωνάκι που έχει επιλογή για screenshot της οθόνης, αποσύνδεση, τα settings της εφαρμογής και βοήθεια για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή σε Mac, Linux κτλ.
Στα settings έχουμε διάφορες επιλογές οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την χρήση πιο εύκολη και γρήγορη. Αρχικά υπάρχει το αντίστροφο scroll η tracking του ποντικιού όπως ακόμα και επιλογές για λιγότερα χρώματα που θα κάνουν τη χρήση πολύ πιο γρήγορη σε περίπτωση που η σύνδεση μας είναι αργή η από 3G, το καλύτερο όμως είναι τα multitouch gestures.
Mzl epcplvky
Το Screens μας επιτρέπει να επιλέξουμε τις λειτουργίες της συσκευής μας με τρία η τέσσερα δάχτυλα μαζί. Υπάρχουν χειρονομίες που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε με τρία ή τέσσερα δάχτυλα. Όπως μπορούμε να δούμε και από την λίστα με τις ρυθμίσεις όλες οι χειρονομίες δουλεύουν με swipe προς τις τέσσερις κατευθύνσεις της οθόνης. Για παράδειγμα με τέσσερα δάχτυλα και swipe προς τα πάνω μπορούμε να εξαφανίσουμε τα πάντα και να δουλέψουμε στο desktop, αντίθετα με τρία δάχτυλα swipe προς τα πάνω θα εμφανίσουμε το Mission Control του Lion. Φυσικά όπως είπαμε και πιο πριν μπορούμε να ρυθμίσουμε τις επιλογές έτσι ώστε να τις χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε, για παράδειγμα να ανοίξουμε το Spotlight, να μεταφερθούμε σε άλλο space και διάφορες άλλες επιλογές.
Το Screens με την ενσωμάτωση του iCloud, τα SSH keys και το ανασχεδιασμένο Screens Connect μπορεί τώρα να χειριστεί υπολογιστές με remote desktop πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ. Άλλες εφαρμογές όπως το Jaadu ή αλλιώς iTeleport μας δίνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την κίνηση του ποντικιού αλλά το Screens είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη εφαρμογή για remote computing που κυκλοφορεί στην αγορά μέχρι σήμερα και φυσικά είναι η εφαρμογή που μας επιτρέπει πιο εύκολα από τις υπόλοιπες να δημιουργήσουμε λογαριασμούς για τους υπολογιστές μας.
IMG 2676

Source: http://greekiphone.gr/20120410/screens-20/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...