Ads 468x60px

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Το Αndroid περισσότερο καλό παρά κακό έκανε στην Apple!


Το Android έχει κάνει μόνο ένα καλό, ζόρισε την Apple
Όταν το 2003 το Android έγινε εταιρεία από τους Andy Rubin, Rich Miner, Nick Sears και τον Chris White κανείς δεν γνώριζε τι πρόκειται να ακολουθήσει. Το Google αγόρασε το Android το 2005 και από εκεί και πέρα όλα αποτελούν ιστορία με τα πράγματα να είναι όπως τα ξέρουμε σήμερα. Η ιδέα του Android και ο τρόπος που χρησιμοποίησε το Google το λειτουργικό ήταν σύμφωνα με τον Steve Jobs μια στυγνή αντιγραφή του iPhone και του iOS. Ο Jobs ήταν τόσο νευριασμένος με το όλο θέμα που είχε δηλώσει ότι θα ξοδέψει μέχρι και την τελευταία δεκάρα από τα 40 δισεκατομμύρια που είχε η Apple σε μετρητά για να καταστρέψει το Android.
Η κόντρα κρατάει ακόμα, ο Steve Jobs πέθανε, το iOS και το Android εξελίσσονται και αναρωτιέται κανείς τι έχει προσφέρει το Android. Η απάντηση είναι απλή. Το Android όρθωσε ανάστημα με την δύναμη του Google και έκανε την ζωή του iOS πιο δύσκολη, ζόρισε την Apple και έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ο κόσμος δεν μπορεί να έχει ένα μόνο λειτουργικό σε κινητά και φορητές συσκευές.
Είναι πιθανό ότι αρχικά το Google ήξερε ότι δεν μπορούσε να παλέψει με την Apple. Τα multitouch gestures άργησαν να μπουν στο Android γιατί η Apple και ο Steve Jobs το ζήτησαν. Κάποια στιγμή το Google άρχισε να κάνει τα δικά του, η κόντρα ξέσπασε, ο Eric Schmidt (πρώην CEO του Google) αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιοτης Apple και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα.
Το Android δημιουργεί περισσότερο κακό αυτή την στιγμή στον κόσμο, κάνοντας τα χατίρια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε σύγκριση με το καλό που προσφέρει στο οικοσύστημα τεχνολογίας, καταναλωτές, εξέλιξη. Παρόλα αυτά, το Android με την βοήθεια του Google κατάφερε να πάει κόντρα στην Apple, να ζορίζει τα μυαλά του Cuppertino και να διακόψει την ξέφρενη πορεία μιας εταιρείας που ήθελε να κυριαρχήσει στον κόσμο των κινητών, tablets και φορητών συσκευών.
Δεν εξετάζω αν η Apple προσφέρει καινοτομία και ευκολία ενώ το Android κολλήματα και ελλείψεις. Εξετάζω το γεγονός ότι εξαιτίας του Android δεν ζούμε σε ένα κόσμο με iPhone και iPad μόνο. Όσο μπροστά και αν βρίσκεται η Apple, ποτέ μια λύση δεν προσφέρει τα μέγιστα και ποτέ αυτή η λύση δεν νοιάζεται για τον καταναλωτή όταν αποτελεί μονοπώλιο. Το Android έβαλε φρένο σε αυτή την διαδικασία εξάπλωσης των προϊόντων Apple στην αγορά και την κυριαρχία μίας και μόνο αισθητικής στον κόσμο.
Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν το Android συνεχίσει να κάνει περισσότερο κακό μένει να το δούμε. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το Google δεν βλέπει παρά τον δικό του μικρόκοσμο, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο πέρα από τα δικά του κέρδη και δεδομένα. Το Android είναι το τέλειο όχημα για την επίτευξη αυτού του σκοπού, τόσο τέλειο ώστε να τσαντίσει τον Steve Jobs και να προσφέρει στον κόσμο μια εναλλακτική.
Source: http://www.pestaola.gr/android-pissed-off-apple/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...