Ads 468x60px

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Απογειωθείτε με το AirPort Express

Φανταστείτε για λίγο τo AirPort Express σαν µια κοµψή, λιτή και απέριττη «πύλη» προς το mobile Internet αλλά και την κάθε είδους multimedia ψυχαγωγία. Σταµατήστε να φαντάζεστε τώρα και ανοίξτε τα µάτια, για να το δείτε µπροστά σας, συνδεδεµένο µε την broadband γραµµή που έχετε στον χώρο σας, έτοιµο να προσφέρει εντυπωσιακές ταχύτητες πρόσβασης στο internet, µοιράζοντας το διαθέσιµο bandwidth σε µέχρι και 10 συσκευές ταυτόχρονα! Φανταστήκατε ποτέ καλύτερο τρόπο για να παίζετε multiplayer παιχνίδια στην άνεση του σαλονιού σας;
Άρθρο από το περιοδικό iPlanet

storage
Ταχύτητα χωρίς περιορισµούς…
Ειδικά σχεδιασµένο µε βάση τα νεότερα standards επικοινωνίας, το AirPort Express βασίζεται στο πρωτόκολλο IEEE 802.11n της ασύρµατης τεχνολογίας WLAN, προσφέροντας τις υψηλότερες δυνατές ταχύτητες διασύνδεσης. Η κοµψή συσκευή διαθέτει -όχι µία- αλλά δύο κεραίες αναµετάδοσης σήµατος και βασίζεται στην τεχνολογία MIMO (Multiple In – Multiple Out), η οποία της επιτρέπει να αναµεταδίδει πολλά streams δεδοµένων ταυτόχρονα σε έως και 10 συσκευές µαζί. Αποτέλεσµα; Το AirPort Express µπορεί να προσφέρει πενταπλάσιες ταχύτητες δεδοµένων σε σχέση µε την παρωχηµένη τεχνολογία IEEE802.11g, βελτιώνοντας έως και 2 φορές την µέγιστη εµβέλεια του δικτύου της. Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω τη συµβατότητα του, τόσο µε την ασύρµατη συχνότητα των 2.4GHz όσο και µε αυτή των 5GHz, ελαχιστοποιώντας κάθε πιθανότητα παρεµβολών µε ηλεκτρικές συσκευές (όπως DECT τηλέφωνα), που χρησιµοποιούν τη συχνότητα των 2.4GHz.

Το web είναι µόνο η αρχή
Εκτός από πλοήγηση στο Internet, το AirPort Express επιτρέπει την επικοινωνία µεταξύ συσκευών. Μπορείτε έτσι να διαµοιράσετε φωτογραφίες, videos και αρχεία κάθε τύπου ασύρµατα, χωρίς να σας απασχολούν οι χαµηλές ταχύτητες µετάδοσης δεδοµένων. Φυσικά, δεν τίθεται θέµα δυσκολίας στη σύνδεση µαζί του, αφού το AirPort Express χρησιµοποιεί την τεχνολογία Bonjour του Mac OS X και επιτρέπει σε κάθε υπολογιστή Mac µε AirPort να αναγνωρίζει τον… διπλανό του, χωρίς την παραµικρή παρέµβαση από µέρους σας.

Απαράµιλλη εµβέλεια σύνδεσης
Σε περίπτωση που έχετε ήδη δηµιουργήσει ένα ασύρµατο δίκτυο στον χώρο σας και… ζητάτε το κάτι παραπάνω σε θέµατα εµβέλειας, τότε το AirPort Express είναι η λύση στα προβλήµατά σας. Φανταστείτε λοιπόν ότι θέλετε να επεκτείνετε την εµβέλεια του ασύρµατου δικτύου στο δωµάτιό σας, ώστε να φτάσει σε άλλους χώρους του σπιτιού, όπως το σαλόνι, ή ακόµα και το υπόγειο! Τοποθετήστε απλά το AirPort Express εντός της εµβέλειας του αρχικού δικτύου σας, αλλά ταυτόχρονα φροντίστε να βρίσκεστε κοντά στον χώρο που θέλετε να το επεκτείνετε. Με προσόν την κορυφαία φορητότητα του, το AirPort Express µπορεί να συνδεθεί σε µία πρίζα στο υπόγειο τη µια ηµέρα και την επόµενη να κοσµεί τον χώρο στο σαλόνι σας!

Ασύρµατη πρόσβαση, παντού, πάντα
Λιλιπούτειο σε διαστάσεις και κορυφαίο σε λειτουργικότητα, το AirPort Express αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να διαµοιράζετε την πρόσβαση στο Internet, όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Έτσι, αν το ξενοδοχείο που βρίσκεστε προσφέρει Internet µέσω Ethernet, µπορείτε να συνδέσετε σε αυτό το AirPort Express και να απολαύσετε ασύρµατο Internet… ακόµα και αν οι συνθήκες -φαινοµενικά- το απαγορεύουν.


Εύκολη σύνδεση για… αρχάριους
Αφήστε τον βοηθό εύκολης σύνδεσης που θα βρείτε προεγκατεστηµένο τόσο στο OS X Lion όσο και στο iOS 5 της Apple, να ρυθµίσει το AirPort Express στον χώρο σας, µέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Το µόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τη συσκευή στην broadband γραµµή σας και να πατήσετε το On. Στη συνέχεια, επιλέξτε το AirPort Express στις Ρυθµίσεις Wi-Fi στο iOS 5 ή στο µενού Wi-Fi στο OS X Lion και ακολουθήστε τις οδηγίες. Ο οδηγός εγκατάστασης θα κάνει τα υπόλοιπα. Σε ελάχιστο χρόνο, το δίκτυο σας θα είναι έτοιµο.
Ρυθµίσεις Wi-Fi στο iOS 5
1. Στο µενού Ρυθµίσεις>WiFi της συσκευής σας, επιλέξτε το AirPort Express για να δηµιουργήσετε ένα νέο ασύρµατο δίκτυο.
2. Δηµιουργήστε το νέο σας δίκτυο, δίνοντάς του όνοµα/κωδικό πρόσβασης και αγγίξτε Επόµενο.
3. Συνδεθήκατε στο νέο σας δίκτυο. Επιλέξτε Είσοδος και είστε έτοιµοι!
AirPlay: µουσική/videos, παντού, πάντα… µαζί
Η τεχνολογία AirPlay που υποστηρίζει το AirPort Express κάνει ασύρµατα streaming µουσικής και video από το iTunes προς… κάθε ηχείο στον χώρο σας. Το µόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε το AirPort Express σε µια πρίζα κοντά στα ηχεία σας, να τα συνδέσετε στην ειδική υποδοχή της συσκευής (Audio IN) και να πατήσετε το On.

Διαλέξτε στο iTunes σαν ηχεία αυτά που µόλις συνδέσατε στο AirPort Express και πατήστε το Play! Εναλλακτικά, αν έχετε δύο η περισσότερα AirPort Express συνδεδεµένα µε ηχεία, µπορείτε να κάνετε ασύρµατα streaming µουσικής σε όλα ταυτόχρονα, για την βέλτιστη δυνατή εµπειρία.

Τιµή: από 99€
(ενδεικτική τιµή λιανικής)
Αρκετά µικρό σε διαστάσεις για να το έχετε πάντα κοντά σας, το AirPort Express είναι σε θέση να αναλάβει τη διαχείριση του ασύρµατου δικτύου σας µε ευκολία, προσφέροντας ΙΕΕΕ 802.11n υποστήριξη για ασύλληπτες ταχύτητες µετάδοσης δεδοµένων.


Source: http://isquare.gr/blog/content/airport-express

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...