Ads 468x60px

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Apple: H Samsung είναι το νούμερο ένα σε πωλήσεις smartphones επειδή αντιγράφει το iPhone


Δημοσιευμένη Εικόνα

Είναι πιθανό αυτό που θα αναφέρουμε να ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, αν ο Steve Jobs ήταν ακόμα στο τιμόνι της Apple, αλλά η εταιρεία του Cupertino έχει τώρα συμφωνήσει να ρίξει μια σειρά ισχυρισμών επί παραβάσει κατά της Samsung, περίπου στο μισό, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι ένα δίκη θα μπορέσει να προχωρήσει αυτό το καλοκαίρι.

Ομοίως, η Samsung συμφώνησε να κάνει το ίδιο διαγράφοντας 5 από τις 12 καταγγελίες της. Το μόνο σίγουρο βέβαια είναι πως και οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να τσακώνονται για το ποιος μιμείται ποιον....

Και οι δύο εταιρείες φαίνονται αποφασισμένες να πάνε την υπόθεση στα δικαστήρια κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού, αλλά συνεχίζουν να διαφωνούν για το ποιος παραβιάζει πατέντες των οποίων. Η Samsung υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί μόνο «καινοτόμες, ανεξάρτητα ανεπτυγμένες τεχνολογίες", ενώ η Apple υποστηρίζει ότι η κορεατική εταιρεία δεν θα ήταν το νούμερο ένα σε πωλήσεις παγκοσμίως σε smartphones, αν δεν είχε να αντιγράψει το iPhone.
Παράθεση
“While the parties have been readying the case for trial Samsung has vaulted into first place in worldwide sales of smartphones, with massive sales of its copycat products. Samsung’s infringement of Apple’s intellectual property has already resulted in damages that reach billions of dollars. [...] It is critical to Apple to start trial on July 30, to put an end to Samsung’s continuing infringement.”


Ωστόσο, η Samsung υποστηρίζει ότι η Apple είναι «σε θέση να ανταγωνιστεί στην αγορά,» και ότι, αντιθέτως, επιδιώκουν να ανταγωνιστούν με τις συσκευές της Samsung μέσα από αυτή την "αντιδικία", ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα κατά την πλήρη γκάμα των κινητών τηλεφώνων της Samsung και των tablet της"

Ο Tim Cook έχει καταστήσει σαφές ότι δεν του αρέσουν αυτές οι διαφορές, και αυτός είναι έτοιμος να διευθετήσει αυτές τις υποθέσεις όσο παίρνει τη διαβεβαίωση ότι άλλες εταιρείες θα καινοτομούν ανεξάρτητα και όχι συνεχώς να χρησιμοποιούν ως οδηγό την Apple και την έμπνευσή τους. Έχει ακόμη συμφωνήσει να συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Samsung στις 21 Μαΐου και 22 για να συζητήσουν την υπόθεση.

Και οι δύο εταιρείες έχουν μειώσει τις υποθέσεις τους σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία της δίκης, αλλά είναι ακόμα ασαφές πότε θα καταλήξει τελικά στο δικαστήριο, ή ποια εταιρεία θα μπορούσε να βγει στην κορυφή.

Εμείς αναμένουμε τις εξελίξεις και πιστεύουμε πως αυτή η ανοχή του Tim Cook και η διαλλακτικότητα τελικά θα ωφελήσει την Apple!

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...