Ads 468x60px

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η Apple συνεργάζεται με την Kaspersky για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα προσβολής από ιούς στα Mac



Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το Mac σας είναι άτρωτο σε κακόβουλα λογισμικά, τότε ήρθε η ώρα να σταματήσετε να αυταπατάστε! Το πρόσφατο Flashback Troyan απέδειξε ότι είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για το λειτουργικό σύστημα της Apple, και εφόσον το Mac OS X συνεχίζει να αυξάνεται, τόσο θα αυξάνονται και οι επιθέσεις ιών.

Η Apple όμως εργάζεται με στόχο να εμποδίσει αυτές τις επιθέσεις. Μόλις έγινε φανερό πόσο μεγάλη ήταν η μόλυνση, εξέδωσε μία λύση και τώρα συνεργάζεται με του ειδικούς της Kaspersky για να εντοπίσει κι άλλες αδυναμίες. 

Ο Nicolai Grebennikov, CTO της Kaspersky αποκάλυψε στο Computing.co.uk ότι "Το Mac OS είναι πραγματικά ευάλωτο" και ότι "Η Apple ζήτησε τη βοήθειά μας για να βελτιώσουμε την ασφάλειά της". Ο Grebennikov δηλώνει ότι η Kaspersky έχει αρχίσει μια ανάλυση για τα τρωτά σημεία του Mac OS X και τα κακόβουλα λογισμικά που τα στοχεύουν. 

Ωστόσο, παρά τη συνεργασία τους, ο Grebennikov δεν ήταν πολύ θετικός στις δηλώσεις του, επικρίνοντας την έλλειψη της "σοβαρότητας " στα θέματα της ασφάλειας, γεγονός που άνοιξε το δρόμο στο Flashback να εξαπλωθεί. Ο Grebennikov κατηγορεί την απόφαση της Apple να μπλοκάρει τα Java updates από την Oracle. 

"Apple blocked Oracle from updating Java on Mac OS, and they perform all the udpates themselves. They only released the patch a few weeks ago – two or three months after the Oracle patch. That’s far too long."

O Grebennikov έκανε ακόμη μια δήλωση που προκαλεί μάλλον μεγάλη έκπληξη για το iOS:

"Our experience tells us that in the near future, perhaps in a year or so, we will see the first malware targeting iOS."


Με την Apple τώρα να εργάζεται παράλληλα με το Kaspersky για την καταπολέμηση απειλών για Macελπίζουμε ότι οι μελλοντικές ευπάθειες θα εξομαλυνθούν πολύ πιο γρήγορα από ότι τώρα.


Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...