Ads 468x60px

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Keychain Access στο Mac OS X



Το Keychain Access (/Applications/Utilities folder) διαχειρίζεται τα login password και user names σας σε ιστοσελίδες που είστε εγγεγραμμένος σαν μέλος. Η ενεργοποίηση του είναι εξαιρετικά απλή· πηγαίνετε Safari > Preferences > AutoFill και τικάρετε το box "User names and passwords".








Κατά την εγγραφή σας (sign up) σε ιστοσελίδα λοιπόν, στην φόρμα που πρέπει να συμπληρώσετε, υπάρχουν και τα πεδία "Username" και "Password". 










Όταν λοιπόν κάνετε εγγραφή (sign up) σε ιστοσελίδα, αναδύεται το παράθυρο. Click "Yes" οπότε το password αλλά και το user name σας αποθηκεύονται.







Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα (sign in) και παρ' ελπίδα δεν θυμάστε το password ή/και το username σας, μπορείτε να τα αναζητήσετε στον σχετικό πίνακα του Keychain Access. Το ανοίγετε λοιπόν και στο search field του αναζητείτε την σελίδα, ας πούμε το macnotes.gr και double-click επάνω του. 

















Για να δείτε το password πρέπει να πιστοποιηθείτε με το admin. Τικάρετε Show password, click Allow και στο πεδίο του προηγούμενου screen shot θα εμφανισθεί το password σας.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...