Ads 468x60px

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Απόψεις: Τι ΔΕΝ θα ήθελα να παρουσιάσει η Apple τον Ιούνιο!!

Οι μέρες πλησιάζουν για το WWDC και η Αpple αναμένεται να ανέβει στην σκήνη με μια πληθώρα ανακοινώσεων, παρουσιάσεων και νέων προϊόντων. Mountain Lion, iOS 6, και τα νέα MacBook Pro με την Retina οθόνη? μονοπωλούν τις φήμες καθημερινά!! Κρατάμε και ένα μικρό καλάθι και για κάποια έκπληξη με την παρουσίαση ενός καινούργιου προϊόντος το οποίο να τονίσουμε ότι δεν πιστεύουμε ότι θα είναι ούτε το ΑPPLE HDTV ούτε το iPhone 5, πιστεύουμε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για μια τέτοια ανακοίνωση!

Η αγωνία μεγάλη το ίδιο και οι προσδοκίες γιατί όπως έχω αναφέρει ξανά θέλουμε την Apple  να ξυπνήσει  και επιτέλους να δούμε κάτι insanely great!

Είναι πολλά λοιπόν αυτά τα οποία εγώ προσωπικά περιμένω να δω τον Ιούνιο αλλά ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι τι ΔΕΝ θα ήθελα να παρουσιάσει η Apple τον Ιούνιο.

Ας ξεκινήσουμε με τα MacBook Pro και τα iMac. Η μαγική λέξη εδώ είναι η Retina οθόνη που αναμένεται να έρθει πρώτα στα MacBook Pro και εν συνεχεία στα νέα iMac! Η οθόνες υψηλής ευκρίνειας είναι το μεγάλο ατού πλέον της Apple και το είδαμε και πρόσφατα με την παρουσίαση του νέου iPad! Η προσθήκη μια τέτοιας οθόνης σε ένα MacBook Pro είναι σεβαστή έως ενός σημείου κατανοητή. Σε ένα iMac ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο!! Γιατί το λέω αυτό? Αν πάρουμε τους iMac αυτούς που δηλαδή κυκλοφορούν αυτή την στιγμή, θα διαπιστώσετε πως η οθόνη είναι τέλεια και η ευκρίνεια της απίστευτη, μια Retina οθόνη θα ήταν πολυτέλεια εκτός αν θέλετε να μου πείτε πως κάθεστε μπροστά από τον iMac σας σε απόσταση μικρότερη των 30 εκ. για να καταλάβετε την διαφορά μιας Retina οθόνης η όχι. Στα MacBook Pro ίσως η απόσταση αυτή είναι μικρότερη οπότε εκεί μπορεί να παρατηρήσετε κάποια διαφορά! 

Που είναι λοιπόν το κακό? Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο post η παραγωγή Retina οθονών θα στοιχίζει στην Apple περισσότερο και μιλάμε για το επίπεδο των MacBook Pro φανταστείτε το κόστος μιας Retina οθόνης 27 ιντσών του iMac τι κόστος θα έχει. Ίσως λοιπόν η Apple ανεβάσει την τιμή των μοντέλων εξαιτίας αυτού. Μια τέτοια αύξηση στην τιμή των μοντέλων είναι το πρώτο πράγμα που δεν θέλω να ακούσω από την Apple τον Ιούνιο!!

Η Retina οθόνη αν και εφόσον γίνει πραγματικότητα θα σημαίνει μεγαλύτερη μπαταρία στα MacBook Pro οπότε για να μην αλλάξει το μέγεθος κλπ θα θυσιαστούν, οπτικός δίσκος, σκληρός δίσκος και θύρα Ethernet! Και ναι ο σκληρός δίσκος θα αντικατασταθεί με έναν SSD και θα είναι πολύ ωραία προσθήκη, η πείρα μου από τον Air μου με SSD δίσκο με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο, ο οπτικός δίσκος χμμμμ δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, και εξαρτάται τι χρήστες είστε. το ψηφιακό περιεχόμενο κυριαρχεί στις μέρες μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω κάποια στιγμή να δω την συλλογή με τα DVD μου που είναι αρκετά μεγάλη! Οι αλλαγές αυτές αν και σεβαστές πάλι σε ένα ΜacBook Pro, δεν με βρίσκουν σύμφωνο σε έναν iMac. Δεν θα ήθελα λοιπόν να δω iMac χωρίς οπτικό δίσκο!

Αυτό που δεν θα ήθελα να δω με τίποτα ούτε στα MacBook Pro ούτε στους iMac είναι η κατάργηση της θύρας Ethernet!!! Στην Αμερική μπορεί οι ταχύτητες να είναι οι ίδιες είτε είσαι ενσύρματα είτε ασύρματα στο οικιακό σου δίκτυο στην Ελλάδα όμως  τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και ναι, αν την καταργήσουν θα μπορείτε με 30 εύρο να πάρετε ένα ανταπτοράκι usb to ethernet και να κάνετε την δουλειά σας αλλά ποιος ο λόγος σε ένα καινούργιο μηχάνημα με το καλημέρα να κάνετε έξοδα? και να καταργήσετε και μια θύρα USB? Κοινώς κάποια στιγμή η πολιτική της Apple πρέπει να γίνει λίγο ποιο "European" και να έρθει ποιο κοντά στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα!

Αν πάμε στο Mountain Lion δεν θα ήθελα να δω ένα MAC OS αφομοιωμένο πλήρως από το iOS. Δεν θέλω ούτε το iMac μου ούτε το MacBook μου να έχει την λειτουργικότητα και το UI του iPad/iPhone μου και να χρειάζεται αναβάθμιση λειτουργικού το ίδιο συχνά! Το να δανειστεί στοιχεία από το iOS είναι ευχής έργον την πλήρη αφομοίωση φοβάμαι.....

Και για το τέλος δεν θέλω να δω ένα iOS 6 μονολιθικό και με παρόμοιο design με τους προκατόχους του! Μεγαλύτερη ελευθερία και φαντασία με πολλές δώσεις ευχρηστίας είναι το ζητούμενο εδώ!!

Σύντομα θα ξέρουμε, οι προσδοκίες μεγάλες το ίδιο και οι απαιτήσεις από όλους εμάς που τον τελευταίο καιρό περιμένουμε από την Apple  το ΝΕΧΤ BIG THING!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...