Ads 468x60px

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ποια συσκευή έχει την καλύτερη οθόνη για χρήση στον ήλιο; Δες εδώ


Δημοσιευμένη Εικόνα


Η ανάλυση της οθόνης, η φωτεινότητα και τα λοιπά χαρακτηριστικά που διαβάζουμε στα specs των συσκευών, ή σας γράφουμε σε κάθε νέα κυκλοφορία, είναι πολύ χρήσιμα όταν πάτε σε ένα κατάστημα να αγοράσετε μία συσκευή και σίγουρα αποτελούν ενδιαφέρον θέμα συζήτησης μεταξύ των οπαδών της μίας ή της άλλης εταιρείας.

Μία από τις πιο σκληρές δοκιμασίες που περνάει η οθόνη μίας συσκευής, όμως, είναι όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε έξω, υπό τονπεριβάλλοντα φωτισμό από τον ήλιο. Και μην πει κανείς ότι είναι εξαίρεση! Ειδικά εδώ στην Ελλάδα που τις 300 από τις 365 ημέρες έχουμε ηλιοφάνεια, είναι περισσότερες οι πιθανότητες να χρειαστεί να δούμε την συσκευή μας όταν βρισκόμαστε έξω στο δρόμο ή σε ένα καφέ, παρά μέσα στο σπίτι ή το γραφείο. Είτε για να κάνουμε μία κλήση όσο είμαστε στο δρόμο, είτε για να δούμε την αλληλογραφία μας, είτε γιατί θέλουμε να ενημερωθούμε από ειδησεογραφικά sites.


Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στην περίπτωση να κάθεστε στην παραλία ή την πισίνα σας και να θέλετε να διαβάσετε ένα e-book αλλά δεν είναι εποχές για τέτοιες αναφορές. Σε κάθε περίπτωση όμως, το DisplayMate έβαλε σε δοκιμασία διάφορες γνωστές συσκευές και την αντίδραση των οθονών τους σε φως διαφόρων εντάσεων.


Δοκίμασε τις οθόνες τους σε διάφορες εντάσεις φωτισμού με τη δική του μέθοδο και μαντέψτε ποιοι κέρδισαν… Στην κατηγορία των smartphones, τοNokia Lumia 900 απέδειξε πως η οθόνη του έχει καλύτερη συμπεριφορά, στην χρήση σε εξωτερικό χώρο, ενώ στην κατηγορία των tablets, τοSamsung Galaxy Tab 10.1.


Σε γενικές γραμμές πάντως, τα tablets έδειξαν πως έχουν χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τα smartphones, κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς τα tablets υποτίθεται πως είναι η κινητή εναλλακτική των υπολογιστών μας. Φαίνεται πάντως πως έχει πολύ δρόμο ακόμα, μέχρι να μπορούμε να αλληλεπιδρούμε με τις συσκευές μας απροβλημάτιστα, έξω.


Όσον αφορά την σειρά κατάταξης των συσκευών της Apple, στα tablets το iPad 2 βρέθηκε στη δεύτερη θέση και το iPhone 4στην τρίτη, όσον αφορά τα smartphones. Μας φαίνεται παράξενο που δεν χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το test οι τελευταίες συσκευές της Apple, μιας και ειδικά το νέο iPad έχει πολύ καλύτερη οθόνη. Όπως λένε και στο Gizmodo πάντως, αν θέλετε να πάτε βόλτα με την κινητή σας συσκευή, καλύτερα να επιλέξετε να πάρετε μαζί σας το smartphone σας, γιατί με το tablet… το πολύ πολύ να κάνετε αέρα.


Δείτε αναλυτικά το test του DisplayMate εδώ. Είναι ενδιαφέρον.



Source: http://www.appleworldhellas.com/index.php?/topic/3219-ποια-συσκευή-έχει-την-καλύτερη-οθόνη-για-χρήση-σ/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...