Ads 468x60px

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Drag & drop εύκολα!!


Καμιά φορά όταν θέλουμε να βρούμε νέους τρόπους για να καλυτερεύσουμε τη συμβίωση με τον υπολογιστή μας πρέπει να γυρνάμε στα βασικά και να αναθεωρήσουμε ξανά πως κάνουμε απλά πράγματα, όπως το drag and drop. Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκαν μερικοί developers και κυκλοφόρησαν μερικά tweaks που σκοπό έχουν να κάνουν τη διαδικασία του drag and drop ευκολότερη.
DragonDrop
Το DragonDrop είναι πολύ απλό στη φιλοσοφία. Επιλέγετε με το ποντίκι ένα οποιοδήποτε αρχείο και αρχίζετε να το σέρνετε όταν συνειδητοποιείτε ότι το μέρος που θέλετε να το πάτε είναι σε άλλη επιφάνεια εργασίας. Κουνάτε γρήγορα μπρος-πίσω το ποντίκι για λίγο μέχρι να εμφανιστεί στο κέντρο της οθόνης το παράθυρο του DragonDrop όπου μπορείτε να εναποθέσετε το εν λόγω αρχείο ή απλώς το σέρνετε στο εικονίδιο της εφαρμογής στη menu bar. Τώρα μπορείτε με την άνεσή σας να βρείτε την τοποθεσία που θέλετε να κάνετε το “drop”. Παίρνετε το αρχείο από το κεντρικό παράθυρο και το πάτε όπου θέλετε.
Μπορείτε να βρείτε το DragonDrop στο Mac App Store [iTunes link] στην τιμή των 3.99€ ή να κατεβάσετε την δοκιμαστική έκδοση από εδώ.
Yoink
Το Yoink λειτουργεί με την ίδια φιλοσοφία αλλά προσφέρει περισσότερες λειτουργίες σε μικρότερη τιμή. Συγκεκριμένα, αντί για το κεντρικό παράθυρο του DragonDrop το Yoink λειτουργεί σαν «συρτάρι» από τα αριστερά ή δεξιά της οθόνης ενώ μπορεί να «αποθηκεύσει» πολλά αρχεία και όχι μόνο ένα την φορά όπως το DragonDrop.
Μπορείτε να βρείτε το Yoink στο Mac App Store [iTunes link] στην τιμή των 2.39€ ή να κατεβάσετε την δοκιμαστική έκδοση από εδώ.
Εναλλακτικές
Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες εφαρμογές στο Mac App Store για όλα τα γούστα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο Droppy [iTunes link], MoveIt [iTunes link], DropSpace [iTunes link] κτλπ

Source: http://www.macuser.gr/drag-and-drop-reimagined-11638/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...