Ads 468x60px

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Bounce στο Mail.app του OS X Lion




Οι εκδόσεις του Mail.app ή του Apple Mail αν θέλετε -μέχρι και το Snow Leopard- είχαν μια πολύ χρήσιμη λειτουργία που λεγόταν “bounce”. Βέβαια κάποιοι χρήστες ίσως να μην την είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά για άλλους χρήστες ήταν ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του Mail.app.

Ο ρόλος του bounce ήταν να διαγράφει από το σχετικό inbox ένα ανεπιθύμητο mail message και παράλληλα να το επιστρέφει στον αποστολέα με την σήμανση Undelivered Mail Returned to Sender, που υποδεικνύει ότι η διεύθυνση δεν ισχύει πια.

Όπως αναφέρθηκε προηγούμενα, η λειτουργία bounce δεν περιλαμβάνεται στο Mail.app του OS X Lion. Όμως είναι πολύ εύκολη η δημιουργία της μέσω ενός απλού service του Apple Automator.  

Έτσι μπορείτε και πάλι να διαγράψετε ένα ανεπιθύμητο mail message με παράλληλη επιστροφή του σε spammers, σε επαφές γενικότερα που σας βάζουν σε λίστες παραληπτών χωρίς την συναίνεση σας.

Φυσικά το bounce δεν προσφέρει κάτι στα αυτοματοποιημένα spam (το bounced message επιστρέφεται σε εσάς), αλλά μπορεί να βοηθήσει στις περιπτώσεις που υπάρχει κάποιος πραγματικός αποστολέας ο οποίος βλέποντας ότι δεν λειτουργεί η διεύθυνση σας, πιθανόν να μην σας ενοχλήσει ξανά.

Σε κάθε περίπτωση είτε επιλέξετε delete ή bounce δεν έχει διαφορά για εσάς, με την έννοια πως αντί το μήνυμα να πάει στον κάδο θα επιστρέψει στον αποστολέα σαν να εμφανίστηκε πρόβλημα στην παράδοση.

Διαδικασία :

Πηγαίνετε /Applications και ανοίγετε τον Automator.

1. Click Service και στη συνέχεια Choose.


















2. Από την drop-down λίστα Service receives, επιλέγετε no input και από την in επιλέγετε Mail.






















➠ Από την στήλη Actions επιλέγετε Mail και σύρετε το Get Selected Mail Items στο προηγούμενο παράθυρο.



















➠ Από την στήλη Actions επιλέγετε Utilities και σύρετε το Run AppleScript επίσης στο προηγούμενο παράθυρο.



















3. Θα προκύψει λοιπόν το παρακάτω παράθυρο, όπου στο υπο-παράθυρο Run AppleScript copy/paste το script και click το πράσινο μπουτόν για να τρέξει.

on run {input, parameters}
tell application "Mail"
repeat with eachMessage in input
bounce eachMessage
delete eachMessage
end repeat
end tell
end run




















4. Θα εμφανισθεί το παράθυρο, για επιβεβαίωση ότι όλα πήγαν καλά.














5. Πηγαίνετε Automator > File, click Save, ονοματίζετε το service, click Save και τελειώσατε.



























Το bounce λοιπόν, είναι πλέον διαθέσιμο. Για να το αξιοποιήσετε επιλέγετε το ανεπιθύμητο mail message, πηγαίνετε Mail > Services και click Bounce.
















♦ Για να διαγράψετε το service, πηγαίνετε Finder > Go, πατάτε το πλήκτρο alt, click Library > Services folder όπου είναι συγκεντρωμένα/αποθηκεύονται όλα τα επιμέρους services. Το επιλέγετε και το σύρετε στον κάδο.




















[via]


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...