Ads 468x60px

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γιατί η επίσημη εφαρμογή του Facebook είναι τόσο αργή;



Της Εύας Τσ.


Το Facebook είναι σίγουρα η εφαρμογή που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους περισσότερους που κατέχουν ένα iPhone, ένα iPad ή ένα smartphone γενικότερα. Παρόλο που πρόκειται όμως για την πιο χρησιμοποιούμενη εφαρμογή, πολλοί χρήστες στην πραγματικότητα δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που προσφέρει.

Το site GigaOm και Dirk de Kok, δοκιμαστής πολλών εφαρμογών, αναφέρουν ότι είναι αρκετά τα σφάλματα που επηρρεάζουν την εφαρμογή του Facebook. Σύμφωνα με τον Dirk de Kok, τα δύο βασικότερα προβλήματα είναι τα εξής: 
  
   1) Η χρήση των UIWebViews με την HTML, χωρίς την υποστήριξη του Nitro (JavaScript από την Apple) και 
   2) Η έρευνα των δεδομένων (από καιρό σε καιρό) από μέρους της ίδιας της εφαρμογής. 

Ο Dirk de Kok εξηγεί με απλά λόγια τι συμβαίνει όταν ξεκινάει η εφαρμογή και ποιες είναι οι αιτίες της καθυστέρησης και του crash της εφαρμογής του Facebook. 

FB developers are responsible for their own QA, and part of that is to push code out to a limited set of servers, see results and then push it out to more and do this each day if not more often.With Apple taking as least a week of review, rolling back a code change is a nightmare."

Η επίσημη εφαρμογή του Facebook έχει να κάνει ακόμη πολλά για να βελτιωθεί και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μας προσφέρει ένα καινούργιο και ικανοποιητικό update. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...