Ads 468x60px

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Fan της Apple δωρίζει το σπίτι του για φιλανθρωπικούς σκοπούς αν το βιβλίο του φτάσει το 1 εκατ. downloads



Ο Rob Shoesmith έχει ξαναβρεθεί μπροστά από τα «φώτα» της δημοσιότητας… Το 2009, σε ηλικία 27 ετών -και ενώ δούλευε ως δημοτικός υπάλληλος στο Coventry στο τμήμα της αποκομιδής σκουπιδιών- είχε επιλεγεί από τη MEDL στο πλαίσιο του διαγωνισμού App Incubator, που ανακαλύπτει ανθρώπους οι οποίοι έχουν ιδέες για εφαρμογές -χωρίς απαραίτητα να έχουν τεχνικές γνώσεις- και τους υπόσχεται το 25% από τα κέρδη όταν αυτή η εφαρμογή κυκλοφορήσει.
Πέρυσι, ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα, όταν κατασκήνωσε έξω από το κεντρικό κατάστημα της Apple στο Λονδίνο για 10 ημέρες, ώστε να είναι ο πρώτος που θα αποκτήσει το iPhone 4S… Το λεγόμενο «iPhone 5 experiment» -όταν ξεκίνησε την ενέργειά του δεν είχε γίνει γνωστό ότι το νέο iPhone θα λεγόταν iPhone 4S και όχι iPhone 5- είχε ως αποτέλεσμα ο Rob να κερδίσει πολλές χορηγίες γι’ αυτή του την ενέργεια, που έφταναν το ύψος των 30.000 δολαρίων. Ο ίδιος δηλώνει Apple fan, όπως αποδείχθηκε όμως το «πείραμά» του δεν είχε ως σκοπό να αποκτήσει το smartphone της εταιρείας.
Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ο Shoesmith κυκλοφόρησε και το πρώτο του eBook, «Bin There Done That», για Amazon Kindle και Apple iBooks. Το βιβλίο αποτελεί έναν απολογισμό σχετικό με το πώς χρησιμοποίησε τον κόσμο των εφαρμογών για smartphones ώστε να αλλάξει τη ζωή του, αλλά και το «πείραμα» που τον οδήγησε να παραμείνει 10 μέρες έξω από το Apple Store του Λονδίνου. Και τώρα λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του, κάνει κάτι πραγματικά «ιδιαίτερο»… Έχει δηλώσει ότι θα πουλήσει το σπίτι του και θα προσφέρει τα χρήματα σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα αστέγων, όταν οι πωλήσεις του βιβλίου του φτάσουν το 1 εκατομμύριο.
Ο ίδιος αναφέρει ότι πήρε αυτή την απόφαση, καθώς γνώρισε διάφορους άστεγους στο Λονδίνο, κατά την παραμονή του έξω από το κατάστημα της Apple, και δέθηκε με αυτούς. Δηλώνει ότι εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που του φέρθηκαν και τον αντιμετώπισαν και τώρα κάνει γι’ αυτούς το περισσότερο που μπορεί – κάτι πολύ σημαντικότερο από το να ζητούσε απλά κάποια χρήματα για φιλανθρωπία. Μπορείτε να διαβάσετε για την προσπάθειά του στο προσωπικό του blog www.robshoesmith.com, αλλά και να κατεβάσετε το βιβλίο του από το iTunes ή την Amazon. Πάντως, για να κάνουμε και το «δικηγόρο του διαβόλου», η αλήθεια είναι πως. αν τα καταφέρει και τελικά δώσει το σπίτι του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, σίγουρα δε θα μείνει στο δρόμο, καθώς οι πωλήσεις του βιβλίου του θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει ένα νέο σπίτι…
Source:http://www.digitallife.gr/fan-tis-apple-dwrizei-to-spiti-tou-gia-filanthrwpikous-skopous-an-to-vivlio-tou-ftasei-to-1ekat-downloads-46540/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...