Ads 468x60px

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το IPad Σκότωσε Το Netbook


Ενώ μπορούμε να συζητήσουμε κατά πόσο το iPad κανιβαλίζει τις πωλήσεις των MacBook της Apple, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συσκευή έχει σκοτώσει ολόκληρη την βιομηχανία των netbook.
Ενώ τα iPad πωλούνται γρηγορότερα από όσο προλαβαίνει η Apple να τα κατασκευάσει, οι πωλήσεις των netbook συνεχίζουν να κατρακυλούν με γρήγορο ρυθμό, το τρίμηνο αυτού του έτους αποτελεί το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης. Η είδηση μας έρχεται από την εταιρεία αναλύσεων Canalys, η οποία σημειώνει ότι η πωλήσεις στο τελευταίο τρίμηνο είναι κατά 34% μειωμένες από το αντίστοιχο του 2011, ενώ οι πωλήσεις του iPad και άλλων ταμπλετών είναι πάνω κατά 200% στο ίδιο διάστημα.
Οι αριθμοί της Apple έδειξαν αύξηση 151% στο διάστημα αυτό. Όπως είπε ο Αντιπρόεδρος της Canalys Chris Jones, ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα "Αν δείτε τις πωλήσεις ταμπλετών στις ΗΠΑ, αυτές πλησιάζουν το 40% όλων των πωλήσεων υπολογιστών. Η εναλλακτική λύση μιας ταμπλέτας ως υπολογιστή είναι μία εμφανής πρόταση." Η Canalys σημείωσε ότι και η προσπάθεια της Intel να προωθήσει τα ultrabooks είναι μέρος της αιτίας της σημαντικής πτώσης στις πωλήσεις των netbook.
Source: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2012/5/14/ipad-netbook.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...