Ads 468x60px

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Imperium Galactica 2 iPad review


IMPERIUM GALACTICA 2 iPAD REVIEW

Της Εύας Τσ.

Έκδοση: 1.01
Ημερομηνία Έκδοσης: 30 Μαρτίου 2012
Τιμή: 3.99 $
Digital Reality Software Kft


Pro: Φανταστικά νέα γραφικά. Επικό gameplay. Διασκεδαστικό και άκρως εθιστικό.
Con: Λίγο buggy. To gameplay του γίνεται αρκετά δύσκολο σε ορισμένα σημεία. 
Σε γενικές γραμμές: Όσοι παίξανε παλιότερα παιχνίδια στρατηγικής στο διάστημα, θα το απολαύσουν γιατί πρόκειται για μια παλιά και καλή εμπειρία, δοσμένη σε ένα βελτιωμένο και νέο πακέτο. Το Imperium Galactica 2 iPad είναι ένα από τα must have παιχνίδια.  




REVIEW

To Imperium Galactica 2 είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια  που σε κάνουν να εθίζεσαι κυριολεκτικά. Σε καθηλώνουν στην καρέκλα σου μέχρι τα ξημερώματα, σε κάνουν να ξεχάσεις ότι δεν έχεις φάει κάτι τις τελευταίες πέντε ώρες και το μόνο που σου θυμίζει ότι παίζεις πολύ, είναι η προειδοποίηση του iPad ότι τελειώνει η μπαταρία σου και το φως του ήλιου που αρχίζει να μπαίνει από το παράθυρο. Το Imperium Galactica 2 είναι μια ανανεωμένη έκδοση του κλασικού PC παιχνιδιού στρατηγικής της Digital Reality, ένα 4Χ παιχνίδι στρατηγικής. 

Εσείς οι φανατικοί gamers σίγουρα γνωρίζετε τι σημαίνει  4Χ παιχνίδι στρατηγικής. Για τους υπόλοιπους, το 4Χ χαρακτηρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει κανείς σε αυτό το είδος του παιχνιδιού (explore, expand, exploit και exterminate). Ξεκινάς με μια απλή αποικία, έχοντας ένα μικρό αριθμό διαστημόπλοιων και στην πορεία προσπαθείς να χτίσεις την δική σου αυτοκρατορία, είτε χρησιμοποιώντας δύναμη, διπλωματία, τεχνάσματα και δολοπλοκίες και να ηγηθείς όλων όσων ζουν στο διάστημα.




GAMEPLAY

Το gameplay είναι αρκετά απαιτητικό, έντονο και λεπτομερές. Είτε επιλέξεις να εξαπλωθείς από στρατιωτικής άποψης, είτε επιλέξεις να παραμείνεις σχετικά ειρηνικός, ελέγχεις από κάθε άποψη την αυτοκρατορία σου και τους ανθρώπους της, από τα απλά και μικρά θέματα όπως τους φόρους, την υγεία, το εμπόριο, έως τα πιο σύνθετα, όπως την πολεοδομία, την κατασκευή κτιρίων, την αύξηση του πληθυσμού, το έγκλημα, την εξάπλωση, τις στρατιωτικές συμπλοκές κ.λ.π.

Εάν αυτό σας ακούγεται λίγο κουραστικό, θα συμφωνήσουμε ότι δεν έχετε άδικο. Αλλά, το θετικό είναι ότι κάποια από αυτά μπορούν να αυτοματοποιηθούν, ειδικά όταν η αυτοκρατορία σας μεγαλώσει τόσο που η διαχείριση των μικρών θεμάτων δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Το tutorial του παιχνιδιού είναι αρκετά κατατοπιστικό και σε βοηθά καθ’ όλη τη διάρκεια.


Τα μενού παρόλο που είναι καλά σχεδιασμένα, είναι λίγο υπερβολικά και κάθε επιμέρους παιχνίδι έχει το δικό του μενού, κάτι το οποίο μπορεί να σας κάνει να μπερδευτείτε λιγάκι. Και πάλι όμως, το tutorial σας βοηθά να λύσετε τις απορίες σας. Ένα ερωτηματικό στο κάτω μέρος σας βοηθά όταν πια έχετε μπερδευτεί τόσο που δεν ξέρετε τι να κάνετε.
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εκπληκτικά, θα λέγαμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα εισαγωγικά videos. Οι μάχες παρουσιάζονται σε ξεχωριστή οθόνη και μπορείς να ελέγξεις τις μονάδες σου είτε ξεχωριστά είτε σε ομάδες. Κάτω χαμηλά στην οθόνη μπορείς να βρεις προτεινόμενους συνδυασμούς σχεδιασμών μάχης, ειδικές ικανότητες κ.λ.π.
Υπάρχουν βέβαια και bugs στα οποία θα πρέπει να αναφερθούμε. Μπορείς να κάνεις save σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού και υπάρχει κι ένα autosave, αλλά όταν παίζεις με τις ώρες, είναι πραγματικά οδυνηρό να πρέπει να επιστρέψεις πίσω για να κάνεις undo σε κάτι που ήδη έχεις κάνει. Επίσης, αντιμετωπίσαμε ένα λίγο ασυνήθιστο bug, όταν σε κάποιο αναπάντεχο σημείο κληθήκαμε σε μια ατέρμονη μάχη με έναν αόρατο εχθρό και αναγκαστήκαμε να κάνουμε shut down το παιχνίδι και στη συνέχεια reboot.

CONCLUSION

Το Imperium Galactica 2 για το iPad είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Είναι εθιστικό τόσο όσο και στο παρελθόν και αυτή η ανανεωμένη έκδοση είναι έτοιμη να κερδίσει όλους τους μοντέρνους και νέους gamers στρατηγικής. Θα αποκτήσει φανατικούς οπαδούς!!!




Imperium Galactica 2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...