Ads 468x60px

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τι μας αποκαλύπτει το iPen για το μέλλον της Apple


Δημοσιευμένη Εικόνα


Την Τετάρτη είχαμε μια λεπτομερή ανάλυση ενός νέου αιτήματος για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Apple με την ονομασία iPen γεγονός που είναι η αλήθεια ξάφνιασε πολλούς μιας και η λέξη γραφίδα και Apple δεν συμβαδίζουν συχνά.

Η αίτηση περιγράφει μια γραφίδα που περιέχει ένα μικρό ηχείο, η οποία έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείτε σε οθόνες αφής.

Η Apple πρόκειται να πουλήσει τα μελλοντικά της iPad με στυλό, όπως το Microsoft Tablet PC, ή τα iPhone με το στυλό, όπως το Samsung Galaxy Tab;

Όχι ακριβώς.

Tο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του iPen μας ανοίγει ένα μικρό παράθυρο σε καταπληκτικά και λαμπρά πράγματα που έχει σκοπό η Apple να μας παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον!!


Τι είναι το iPen;

H Haptics τεχνολογία δημιουργεί δονήσεις που δίνουν στο χρήστη απτική ανάδραση. Για να το καταλάβουμε λίγο καλύτερα η πιο πρωτόγονη μορφή της τεχνολογίας αυτής μπορεί να βρεθεί στο τηλέφωνό σας, το οποίο μπορεί να δονείται για να δείξει μια εισερχόμενη κλήση.

Το iPhone σας έχει κάνει ένα μικρό βήμα παραπέρα με την δυνατότητα των προσαρμοσμένων δονήσεων που μπορείτε να επιλέξετε. Αυτές οι custom δονήσεις λοιπόν υπάρχουν ήδη στο iPhone σας και μπορείτε να τις βρείτε από το μενού ρυθμίσεων της συσκευής σας!


Οι προσαρμοσμένη δονήσεις είναι κάτι ωραίο, αλλά πρωτόγονο. Μια πιο προηγμένη έκδοση της υπάρχουσας τεχνολογίας μπορεί να βρεθεί στο Microsoft Xbox χειριστήριο, που βουίζει και τρέμει για την ενίσχυση της δράσης στην οθόνη. Είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό και οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε πως ενισχύει την αφομοίωση σας με το παιχνίδι.

Το iPen της Apple θα μοιάζει περισσότερο λοιπόν με ένα χειριστήριο Xbox.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει ένα προϊόν που αναπλάθει την εμπειρία της χρήσης ενός στυλού ή ενός πινέλου. Όταν χρησιμοποιείτε ένα πραγματικό πινέλο, για παράδειγμα, έχετε δονήσεις και ήχο βάση της υφής του χαρτιού, το πάχος του χρώματος, η πίεση που ασκείται από τον ζωγράφο και άλλες λεπτές πληροφορίες. Το iPen της Apple θα μιμηθεί αυτό.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει επίσης ότι το iPen θα μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το τι είναι στην οθόνη!

Γιατί ένα στυλό;

Η Apple είναι απίθανο να κάνει ότι κάνουν οι ανταγωνιστές της. Δεν θα έχουμε στα μελλοντικά iPhone και iPad κοκαλιάρικες γραφίδες που θα μπορούν να εισαχθούν στην υποδοχή της συσκευής.

Η Apple δεν είναι το είδος της εταιρείας που θα προσθέσει ένα μοντέλο χρήσης (όπως η εισαγωγή τύπου πένας) μόνο και μόνο επειδή άλλες εταιρείες το προσφέρουν.

Η Apple θα προσφέρει ένα στυλό επειδή είναι μια μεγάλη ιδέα. Πολλοί επαγγελματίες σήμερα χρησιμοποιούν μια πληθώρα γραφίδων στο pc τους για να κάνουν μια συγκεκριμένη εργασία είτε είναι ζωγράφοι είτε είναι καλλιτέχνες. Η Apple ξέρει πως οδηγεί την μετά pc εποχή και αυτό σημαίνει πως η οθόνες αφής στο άμεσο μέλλον θα χρειαστούν ένα διαδραστικό συμπλήρωμα για να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων!

Γιατί η τεχνολογία Haptics;

Μια από τις"Βασικές ικανότητες" της Apple είναι η δημιουργία συναρπαστικών user interfaces. Η απτική ανάδραση θα είναι ένα ισχυρό εργαλείο στο οπλοστάσιο της Apple. 


Το iPen δεν είναι το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple που είναι απτικό. Στην πραγματικότητα, η Apple έχει ένα σωρό διπλώματα ευρεσιτεχνίας με αυτή την τεχνολογία κυρίαρχη σε οθόνες αφής!

Apple έχει ακόμη διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα που μετατρέπει την φυσική επιφάνεια της οθόνης αφής, σε ένα διαδραστικό περιβάλλον ρίχνοντας πραγματικές ανωμαλίες και υφές στην οθόνη για να ταιριάζει με την εικόνα που βλέπει ο χρήστης!!!

Ο Sir Jonathan Ive o ηγέτης του σχεδιασμού της Apple πρόσφατα αποκάλυψε πως δουλεύει πάνω σε ένα project που το θεωρεί ποιο σημαντικό και όμορφο από οτιδήποτε άλλο έχει δημιουργήσει ο ίδιος και η ομάδα του!

Τι θα ήταν πιο σημαντικό και καλύτερο από το iMac, το iPhone ή το iPad;

Πιστεύω ότι η απάντηση μπορεί να είναι μόνο ένα πράγμα: Ο επιτραπέζιος υπολογιστής αφής της Apple που θα μπορεί να κάνει τα πάντα!!!


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...