Ads 468x60px

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Απόψεις: Τι είναι το iTunesU και πόσο χρήσιμο είναι?



Της Μπέσυ Θεό.

Ανάμεσα στις ξεχωριστές δυνατότητες που σου προσφέρει ένα iPad τις οποίες περιγράφει αρκετά εύστοχα η Εύα σε προηγούμενο άρθρο, θα ήθελα να προσθέσω ακόμα ένα προταίρημα το οποίο δεν αναφέρεται τόσο συχνα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Πρωτίστως, τη δυνατότητα του να μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιονδήποτε χώρο και πιο συγκεκριμένα, την απόλυτη εκπαιδευτική εμπειρία που σου προσφέρει ένα iPad μέσω της εφαρμογής iTunes U.


Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε μαθητές να έχουν ότι χρειάζονται μέσα στο iPad τους, έτσι ώστε να μπορούν τόσο να διδάσκουν όσο και να διδαχθούν ολόκληρες εκπαιδευτικές ενότητες. Μέσα από αυτήν οι εκπαιδευτικοί μπορούν να οργανώσουν το υλικό τους και να δημιουργήσουν διαλέξεις, εργασίες, να προτείνουν βιβλία, να ορίσουν τη διδακτική ύλη και πολλά άλλα.


Κατά τη γνώμη μου, το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του iTunes U είναι η πρόσβαση σε έναν κατάλογο με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό η οποία δίνεται σε όλους τους χρήστες iOS. Στον κατάλογο αυτό μπορείτε να βρείτε υλικό από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Cambridge, Duke, Harvard, Oxford και Stanford, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρα βιντεοσκοπημένα μαθήματα και να κρατάτε σημειώσεις ή να χρησιμοποιείτε τις ήδη έτοιμες που συμπεριλαμβάνονται στο course.



Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σημειώσεις που έχετε ήδη στο iBooks, ενώ μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για να έχετε πάντα τις πιο πρόσφατες διαλέξεις/μαθήματα. Για τη διευκόλυνσή σας, δίνεται η δυνατότητα μετάβασης στην καρτέλα Notes ακόμα και την ώρα που παρακολουθείτε τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη για να κρατάτε σημειώσεις.



Ωστόσο, για όλα αυτά δεν είναι απαραίτητη η πρόσβαση στο ίντερνετ, καθώς μπορείτε να κατεβάσετε το μάθημα και να το παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή επιλέξετε εσείς. Το εύρος των πανεπιστημίων που συμμετέχουν, αλλά και το πλήθος των κατηγοριών που μπορείτε να βρείτε, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Με μία απλή ματιά στη βιβλιοθήκη θα παρατηρήσετε πως υπάρχουν μαθήματα από πολιτικές επιστήμες μέχρι ψυχολογία και ρομποτική! Μπορείτε να αναζητήσετε μαθήματα τόσο με ταξινόμηση ανά πανεπιστήμιο όσο και με ταξινόμηση ανά κατηγορία. Φυσικά θα εντυπωσιαστείτε και μόνο κοιτάζοντας τη λίστα με τα πανεπιστήμια που συμμετέχουν...

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store για iPhone/iPad/iPod Touch, ενώ μπορείτε και μέσα από το iTunes που έχετε εγκατεστημένο στο Mac ή στο PC σας να έχετε πρόσβαση σ'αυτήν.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...