Ads 468x60px

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Γιατί ο φορτιστής του iPhone είναι τόσο ακριβός;

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε παρατηρήσει ότι τα αξεσουάρ της Apple κοστίζουν. Ο ειδικός Ken Shirriff, αποφάσισε λοιπόν να ανακαλύψει γιατί η μπαταρία των iPhone μας κοστίζει τόσο πολύ. 

Ο Shirriff πραγματοποίησε μια μελέτη εξετάζοντας διεξοδικά την μπαταρία, με λεπτομερείς τεχνικές ανάλυσης των κυκλωμάτων εκτύπωσης, της απομόνωσης και της ποιότητας του μετασχηματιστή της. Διαβάστε μια περίληψη της αρκετά ενδιαφέρουσας μελέτης του: 

"Ο φορτιστής της Apple είναι ξεκάθαρα ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας, σχεδιασμένο να παράγει ενέργεια επιμελώς φιλτραρισμένη. Η Apple έχει βάλει τα δυνατά της για να μειώσει τις επιδράσεις EMI, πιθανότατα για να μας επιβεβαιώσει ότι η επαναφόρτιση  δεν θα επηρεάσει την οθόνη αφής. Όταν άνοιξα τον φορτιστή, περίμενα να δω στο εσωτερικό του ένα κλασικό design, αλλά αντιπαραβάλλοντας τον φορτιστή του iPhone με αυτόν που χρησιμοποιεί η Samsung και άλλες εταιρείες smartphone, ανακάλυψα ότι το προϊόν της Apple αφήνει πίσω του τα υπόλοιπα μοντέλα και είναι καλύτερο κάτω από διαφορετικές σκοπιές. Το design που χρησιμοποιεί η Apple προσφέρει μεγάλη ασφάλεια από κάθε άποψη, για την σωστή διαχείριση της ενέργειας και για τον τερματισμό του συστήματος σε περίπτωση υψηλής θερμοκρασίας ή τάσης. Η απόσταση της απομόνωσης του μετασχηματιστή μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου κυκλώματος είναι πέρα από κάθε ισχύων κανόνα και όλα αυτά για να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο φορτιστής του iPhone συγκεντρώνει πολύ τεχνολογία σε ένα τόσο μικρό χώρο, γιατί η Apple ήθελε να φτιάξει ένα προϊόν άριστης ποιότητας και ασφάλειας συγκριτικά με τα προϊόντα άλλων εταιρειών, γι' αυτό το λόγο και η τιμή  του είναι αυξημένη."


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...