Ads 468x60px

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πλήρης οδηγός Jailbreak για iOS 5.1.1 [Part 3]


Αναβάθμιση

Το update, για εκείνους που δεν έχουν κάνει jailbreak στην συσκευή τους είναι πολύ απλό, συνδέετε την συσκευή με USB στον υπολογιστή, ανοίγετε το iTunes και πατάτε το κουμπί που γράφει "Update". Για εμάς όμως που έχουμε κάνει jailbreak την συσκευή μας, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Οι περισσότεροι κάνουν restore την συσκευή στο iOS που βρίσκονται (με την βοήθεια του TinyUmbrella) για να "καθαρίσει από το jailbreak" και μετά κάνουν το Update μέσα από το iTunes.

Επειδή βρίσκω χρονοβόρο να κάνω πρώτα restore και μετά update, εγώ πηγαίνω περίπου κατευθείαν στο δεύτερο βήμα.

Κατεβάζω πρώτα το αρχείο .ipsw της τελευταίας έκδοσης (στην περίπτωση μας το iOS 5.1.1) και στην συνέχεια κάνω restore με αυτό. Μπορείτε να κατεβάσετε το ανάλογο .ipsw αρχείο από την παρακάτω λίστα:

Πριν ξεκινήσετε σιγουρευτείτε ότι έχετε την ποιο τελευταία έκδοση του iTunes (10.6.1)

Η διαδικασια είναι απλή. Κατεβάστε το .ipsw αρχείο που αντιστοιχεί στην συσκευή σας, ανοίξτε το iTunes, επιλέξτε από το μενού στα δεξιά την συσκευή και μετά στο κεντρικό παράθυρο κάντε shift + click πάνω στο κουμπί "Restore".



Στην συνέχεια στο παράθυρο που θα ανοίξει, πλοηγηθείτε στον φάκελο που έχετε αποθηκεύσει το .ipsw αρχείο και η διαδικασία της αναβάθμισης θα ξεκινήσει.

Αν όλα πάνε καλά, σε μερικά λεπτά η συσκευή σας θα βρίσκετε στην έκδοση 5.1.1 και θα είναι σαν "καινούργια".

Υπάρχει όμως και περίπτωση να πετάξει κάποιο error το iTunes και να σταματήσει την διαδικασια της αναβάθμισης. Μην αγχώνεστε δεν έγινε κάτι. Ούτε η συσκευή χάλασε ούτε ο υπολογιστής ούτε κάτι άλλο.

Εγώ έπεσα πάνω στο error 21, το λάθος μου ήταν ότι είχα ξεχάσει να κάνω update το iTunes και είχα παλιότερη έκδοση, μόλις έκανα update όλα κύλησαν ομαλά.



Ένα άλλο σύνηθες error που μπορεί να δείτε είναι το 3194, αυτό θα εμφανιστεί στην περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει το TinyUmbrella ποιο πριν για να σώσετε τα SHSH. Για να το διορθώσετε κλείστε το iTunes, και πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή: C: > Windows > System32 > Drivers > etc. και θα βρείτε ένα αρχείο με όνομα "hosts"


Ανοίξτε το αρχείο hosts με το σημειωματάριο. Μόλις το ανοίξετε θα δείτε ότι κάτω κάτω θα γράφει αυτό "74.208.10.249 gs.apple.com", εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι προσθέσετε μπροστά του ένα # και να γίνει έτσι "#74.208.10.249 gs.apple.com". Αποθηκεύστε το και κλείστε τον φάκελο. Ανοίξτε το iTunes και ξεκινήστε την διαδικασια της αναβάθμισης όπως έγραψα ποιο πάνω.

Υπάρχουν και άλλα errors αλλά αυτά τα δυο και κυρίως το δεύτερο είναι τα ποιο συχνά, όταν εμφανιστεί error αν πατήσετε το "More Information" θα σας ανακατευθύνει στο site της Apple που θα σας προτείνει κάποια λύση για το πρόβλημα.

Και εφόσον τελειώσαμε και με το update περνάμε στο... jailbreak!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...