Ads 468x60px

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πλήρης οδηγός Jailbreak για iOS 5.1.1 [Part 2]


Χειροκίνητο Backup των Saves


Το βήμα αυτό, αφορά κυρίως εκείνους που έχουν την συσκευή τους Jailbroken σε παλιότερη έκδοση από την 5.1.1 και τώρα που έφτασε ο καιρός για την αναβάθμιση πρέπει κάπως να κρατήσουν τα saves από τα παιχνίδια και τις εφαρμογές διότι δεν μπορούν κάνουν update και να τα κρατήσουν. Η διαδικασια δουλεύει τόσο σε jailbroken συσκευές όσο και σε μη-jailbroken.

Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα backup των save μας, ειδικά αν έχουμε περάσει άπειρες ώρες παίζοντας Angry Birds και δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουμε όλα τα αστεράκια που καταφέραμε και μαζέψαμε.

Ξέρω ότι υπάρχουν προγράμματα από Cydia που αναλαμβάνουν να κάνουν την δουλειά για εσάς, αλλά επειδή η εμπειρία μου παλιότερα με τέτοια προγράμματα κατέληξε "άσχημα" από τότε κάνω backup πάντα χειροκίνητα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Η διαδικασια είναι εύκολη, όχι όμως γρήγορη, ειδικά αν έχετε πολλά apps που θέλετε να κρατήσετε τα saves τους.



Για να το κάνω θα χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα iFunBox(Windows, Mac), υπάρχουν αρκετά προγράμματα τέτοιου είδους αλλά το iFunBox με βόλεψε καλύτερα.


Τρέξτε το πρόγραμμα, θα δείτε μια σειρά από επιλογές και εικονίδια.


Αυτό που θέλουμε εμείς τώρα βρίσκετε στα αριστερά εκεί που γράφει "User Applications", πατήστε το.


Θα δείτε στα δεξιά σας όλα τα εικονίδια από τα Apps που έχετε εγκατεστημένα στην συσκευή. Βρείτε το App που θέλετε να κρατήσετε τα saves και πατήστε διπλό click πάνω του. Στο παράδειγμα μου θα χρησιμοποιήσω το Angry Birds.


Μέσα θα βρείτε έναν φάκελο που λέγετε "Documents", εκεί βρίσκονται αποθηκευμένα όλα μας τα saves. Αντιγράψτε τον φάκελο (είτε με drag and drop στην επιφάνεια εργασίας είτε πατώντας δεξή κλικ πάνω του και επιλέξτε το "Copy to Pc").

Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για όλα τα apps που θέλετε να σώσετε.

Έχετε πλέον ένα ασφαλές backup των saves από τα app που σας ενδιαφέρουν και θέλετε να μεταφέρετε.

Και εφόσον τελειώσαμε και με το backup πάμε να κάνουμε επιτέλους την αναβάθμιση στην συσκευή μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...