Ads 468x60px

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Γιατί οι χάκερς προτιμούν μικρές επιχειρήσεις που έχουν Mac, iPhone και iPad


Δημοσιευμένη Εικόνα

Αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή ανεξάρτητος προγραμματιστής, μπορεί να μην θεωρείτε τον εαυτό σας, ακόμη μια μικρή επιχείρηση.

Όμως, τα στοιχεία των πελατών που βρίσκονται στο laptop σας και οι τραπεζικές συναλλαγές που κάνετε με το iPhone σας αφήνει ορθάνοιχτους για τους χάκερ!!!

Ο Neal O'Farrell, εκτελεστικός διευθυντής του "Theft Council" του Σαν Φρανσίσκο τονίζει πως αν πιστεύετε πως είστε πολύ "μικροί" για να πάρετε μέτρα ασφαλείας και δε λάτρεις της Apple τότε ίσως σας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον!

O'Farrell έδωσε πρόσφατα μια ομιλία με τίτλο "Οι χάκερ έρχονται - Γιατί η μικρή επιχείρηση είναι ο μεγάλος στόχος και τι έχετε να χάσετε" Ο στόχος του; Να μας "τρομάξει" αλλά και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα!

Neal O'Farrell, μέσω nealofarrell.com αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Υπήρξαν περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων στους κατοίκους των ΗΠΑ το περασμένο έτος και περισσότερες περιπτώσεις κλοπής ταυτότητας από το σύνολο όλων των άλλων εγκλημάτων».

Αν δεν είστε λάτρεις της κρυπτογράφησης όλων των συσκευών σας, τότε είστε πολύ κοντά σε μπελάδες.

"Πρέπει να ξυπνήσετε και να προστατεύσετε τον εαυτό σας, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή Mac," είπε. "Οι Χάκερ πλέον χτυπούν με αυτοματοποιημένα bots και η ευκολία με την οποία συγχρονίζουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας ο φορητός υπολογιστή σας με το iPhone σας και οι τραπεζικές συναλλαγές που μπορεί να κάνετε με το δεύτερο σας καθιστούν πολύ ευάλωτους!"

«Εγώ δεν χρησιμοποιώ εφαρμογές του iPhone για τις τραπεζικές συναλλαγές μου", δήλωσε ο O'Farrell, «Οκτώ στις δέκα κινητές εφαρμογές τραπεζικών συναλλαγών έχουν κενά ασφαλείας, αλλά η Apple και οι τράπεζες δεν θέλουν να το ξέρετε αυτό»

Η ιδέα ότι οι συσκευές της Apple είναι λιγότερο ευάλωτες στο hacking είναι ένας μύθος- οι χάκερ χτυπάνε εκεί που είναι το πλήθος και οι μάζα και για αυτό το Android έχει τόσες επιθέσεις αλλά και το iPhone και το iPad με την τεράστια δημοτικότητα τους είναι ο επόμενος μεγάλος τους στόχος!

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...