Ads 468x60px

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

LEAP: Ελέγξτε το Mac σας με την κίνηση των χεριών!


Δημοσιευμένη Εικόνα


Όλοι μας γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει μια μέρα που το ποντίκι και το πληκτρολόγιο θα καταστεί άνευ αντικειμένου, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η ημέρα είναι μακριά. Ωστόσο, εκείνη η μέρα ακριβώς θα μπορούσε να είναι εδώ με ένα νέο project που LEAP δηλαδή "άλμα". 

Το The Wall Street Journal, παρακολουθεί στενά αυτή την προσπάθεια της εταιρείας Leap Motion η οποία υπάγεται σε αυτήν! Το LEAP σας επιτρέπει να ελέγχετε τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας μόνο το χέρι σας. Πρόκειται για ένα μικρό κουτί τόσο μικρό όσο ένας σωρός από τραπουλόχαρτα, που κάθεται μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας και ανιχνεύει τις κινήσεις των χεριών σας. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο η τεχνολογία αυτή βρίσκει πολύ μεγάλη εφαρμογή ενώ παίζετε ένα παιχνίδι ή ακόμα και κατά την περιήγηση σας στο Web. Το LEAP είναι επίσης πολύ φθηνό-επί του παρόντος μιας και για προ-παραγγελία στην ιστοσελίδα LEAP θα σας κοστίσει μόνο $ 69,99.

Η τεχνολογία είναι πολύ παρόμοια με το Kinect, την δημοφιλή πλατφόρμα της Microsoft. 


Το Kinect έχει πουλήσει πολύ καλά από την εισαγωγή του το 2010, με μια πληθώρα παιχνιδιών και εφαρμογών που αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία πολύ καλά. Η Microsoft παρέχει, επίσης, τον πηγαίο κώδικα του Kinect και είναι διαθέσιμο για όσους επιθυμούν να πειραματιστούν με τον κώδικα.

Η Apple, επίσης, λέγεται ότι θα πρέπει να εργάζονται σε μια παρόμοια τεχνολογία. Πολλές φήμες και αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά τη διάρκεια των ετών δείχνουν την Apple εργάζεται πάνω σε οθόνες 3D και 3D κάμερες για να βοηθήσει τη σύλληψη της κίνηση τους σώματος και των χεριών. Η τεχνολογία θεωρείται πως μία ημέρα θα έρθει στη φημολογούμενη τηλεόραση της Apple, και θα μπορούσε να προσγειωθεί ακόμα και στο ios κάποια στιγμή στο μέλλον. 


Επιστρεφωντας στο LEAP και όντας στην τιμή των $ 69, θα έλεγα ότι αυτό είναι μια σχετικά καλή συμφωνία. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι υπάρχει μόνο ένα περιορισμένο αριθμό συσκευών και αν έτσι αν θέλετε να το αγοράσετε πρέπει να ενεργήσετε σύντομα! 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...