Ads 468x60px

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

O STEVE WOSNIAK ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΤΟΝ STEVE JOBS ΚΑΙ ΤΗΝ APPLE.



 Της Έυας Τσ.

O Steve Wosniak, ο λεγόμενος «Woz» κατά την εποχή του Jobs έδωσε μια συνέντευξη στο ABC News, στην οποία μίλησε για τον στενό του φίλο, Steve Jobs και για την εποχή εκείνη που μαζί, ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια, κατάφεραν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία, την Apple Inc.

Στην συνέντευξή του αυτή ο Wozniak περιγράφει τον Steve Jobs ως ένα πραγματικό και αληθινό ηγέτη μιας τόσο σημαντικής εταιρείας, της Apple, η οποία εκείνη την εποχή χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο ένα δυνατό σημείο αναφοράς. Επίσης ο Wozniak αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι την εποχή εκείνη, τα δύο αγόρια ήταν γεμάτα από ιδέες για κάτι τόσο διαφορετικό και πρωτότυπο, τόσο όμοια μεταξύ τους σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης τους και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά από τους άλλους, σε μια εποχή που οι ήδη υπάρχουσες νοοτροπίες έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με τη δική τους.   

Στη συνέχεια, επικεντρώνεται στην τεχνολογική εξέλιξη την οποία βίωσε ο κόσμος σε πρώτο πρόσωπο, αναλύοντας το πώς η δική μας συμπεριφορά μεταλλάχθηκε ξαφνικά. Σήμερα οι άνθρωποι μιλούν με τον υπολογιστή τους και λαμβάνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, γεγονός το οποίο δημιουργεί ολοένα και περισσότερη αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών.

Η άφιξη της οθόνης αφής, των μικροεπεξεργαστών που γίνονται ολοένα μικρότεροι σε μέγεθος αλλά συνεχώς ισχυρότεροι, των φωνητικών βοηθών κ.λ.π., καθιστούν ευκολότερη τη ζωή όλων μας και πηγαίνοντας ακόμη ένα βήμα μπροστά, αυτή η προοπτική θα κινείται συνεχώς στην κατεύθυνση εκείνη, όπου η αλληλεπίδραση των ανθρώπων και των μηχανών θα είναι ένα καθημερινό φαινόμενο για όλους και θεωρείται σχεδόν δεδομένη από όλους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...