Ads 468x60px

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

OS X Mountain Lion : πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, απαιτήσεις συστήματος, κόστος και νέα χαρακτηριστικά



Αρχικά, η Apple είχε ανακοινώσει ότι το Mountain Lion θα ήταν διαθέσιμο προς το τέλος του καλοκαιριού. Όμως, εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφορούν όλο και πιο έντονα φήμες ότι ίσως κάνει την εμφάνιση του ακόμη και τον επόμενο μήνα κατά το Worldwide Developer Conference της Apple (11-15 Ιουνίου).


Μιας και το κύριο θέμα του συνεδρίου έχει να κάνει με το μέλλον του iOS και του OS X, είναι πολύ πιθανόν να γίνουν τότε και τα "αποκαλυπτήρια" του Mountain Lion.

Επισημαίνεται, ότι το Mountain Lion "δανείζεται" πολλά από το iPad, ώστε συνακόλουθα να αναμένεται ότι η γραμμή μεταξύ Mac και iPad/iPhone θα γίνει ακόμη πιο θολή.

Απαιτήσεις συστήματος

Ως συνήθως, με την κυκλοφορία του κάθε ένα major upgrade, έτσι και με το Mountain Lion κάποια παλιότερα Macs δεν θα υποστηρίζονται πλέον. Λεπτομέρειες στο άρθρο απαιτήσεις συστήματος του OS X 10.8 Mountain Lion.

Κόστος

Τόσο το Snow Leopard όσο και το Lion τιμολογήθηκαν με $ 29, κάτι που δείχνει ότι πιθανόν και στο Mountain Lion θα εφαρμοσθεί η ίδια πολιτική, αν και η Apple μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει ανακοινώσει κάτι.

➤  Νέα χαρακτηριστικά

Είναι ευάριθμα, ενώ παρατίθενται τα σημαντικότερα:

1. AirPlay Mirroring

Αν έχετε το Apple TV, ότι βλέπετε στην οθόνη του Mac μπορείτε πλέον να το απολαμβάνετε ασύρματα και στην τηλεόραση σας.


















2. Gatekeeper

Είναι το νέο πρότυπο ασφάλειας της Apple, που βασικά καθορίζει τις εφαρμογές που μπορούν να εγκατασταθούν στο Mac. Λεπτομέρειες στο άρθρο Gatekeeper στο OS X Mountain Lion.






















3. Messages

Πρόκειται για το iMessage στο iPhone. Μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε για online chat, να στείλετε μηνύματα στο κάθε ένα Mac, iPhone ή iPad. ή να στείλετε φωτογραφίες, videos, αρχεία, contacts κλπ.
















4. iCloud

Το iCloud είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλό, όμως υπολείπεται των χαρακτηριστικών όπως για παράδειγμα των Amazon Cloud Drive, Google Drive, Google Drive, Microsoft SkyDrive, Dropbox.























5. Notes & Reminders

Αν χρησιμοποιείτε Notes & Reminders στο iPhone ή στο iPad σας,  πιθανώς θα καλωσορίσετε τα χαρακτηριστικά και στο Mac.
























6. Notification Center

Ενημερώνει για ότι μεταβάλλεται, όπως άφιξη νέων emails, messages, calendar events, friends requests, software updates, χαμένες κλήσεις Face Time κλπ. Βασικά πρόκειται για αντικαταστάτη του Growl.





















7. Share Sheets & Tweeter

To Twitter έχει πλέον ενσωματωθεί στο Safari και σε άλλες συνοδευτικές εφαρμογές του OS X. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε share ότι βλέπετε στην οθόνη, δηλαδή φωτογραφίες, videos, websites κλπ. μέσα από την εφαρμογή.




















Ακόμη μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά :


  • Ένα search box στο LaunchPad
  • O Reader στο Safari είναι πλέον σε standard button
  • Χρήση του address bar για search στο Safari
  • Επιλογή VIP στο Apple Mail
  • Share αρχείων με το QuickLook, χωρίς άνοιγμα της εμπλεκόμενης εφαρμογής
  • Το Widgets UI αναβαθμίσθηκε και θυμίζει το LaunchPad


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...