Ads 468x60px

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γιατί υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείτε με την Retina οθόνη των Mac!

Δημοσιευμένη Εικόνα
Είναι όλο και πιο πιθανό ότι ο Tim Cook, όταν ανέβει στη σκηνή κατά την ετήσια ομιλία του στο WWDC στις 11 Ιουνίου, θα ανακοινώσει νέα πλεονεκτήματα στα MacBook και, ενδεχομένως,iMac, και αν τελικά οι φήμες επαληθευτούν θα έχουμε πιο λεπτό σχεδιασμό αφαίρεση του οπτικού δίσκου και ίσως τα νέα MacBook να είναι τα πρώτα με Retina οθόνη.

Τι σημαίνει αυτό? Αν η τρέχουσα ανάλυση των 15-ιντσών MacBook Pro διαθέτει 1.440 x 900, τα νέα μοντέλα στις ίδιες ίντσες θα φτάσουν τα 2.880 x 1800.

Πολλοί υποστηρίζουν πως μια τέτοια αναβάθμιση θα ήταν ανούσια μιας ούτε τα τωρινά MacBook Pro και κατά πολύ περισσότερο τα iMac έχουν κάποιο φαινόμενο pixelazation στις οθόνες τους!

Τελικά αν η Apple κάνει αυτή την αναβάθμιση, είναι πιθανό ότι οι περισσότεροι "Retina Ποιότητας" Macs να έχουν λιγότερα pixels από νέο iPad σας. Παρακάτω εξηγούμε το γιατί.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τα Macs έχουν ήδη ποιότητα Retina κατά 89%

Όταν μιλάμε για ένα iPad ή iPhone με οθόνη Retina, μιλάμε ότι τα pixel στην οθόνη αυτή είναι τόσο πυκνά και τόσο μικροσκοπικά που δεν είναι εμφανείς στο μάτι ενός ατόμου με 20/20 όραση. Τίποτα δεν μοιάζει pixelated.

Δεν υπάρχει μαγικός αριθμόςδεν υπάρχειμαγικό αριθμό δεν υπάρχει μαγικός αριθμός
των pixels ανά ίντσα, που να ισοδυναμεί αυτόματα με την ποιότητα του αμφιβληστροειδή. Το iPhone 4S επιτυγχάνει ποιότητα Retina στο 329,7 pixels ανά ίντσα, ενώ η νέα iPad χρειάζεται μόνο 214,9 pixels ανά ίντσα για να χαρακτηριστεί ως Retina. Γιατί; Επειδή κρατάτε iPad σας πιο μακριά από τα μάτια σας από ό,τι κρατάτε το iPhone σας. Αυτό σημαίνει ότι το iPad δεν χρειάζεται και πολλά εικονοστοιχεία, όπως το iPhone για να φαίνεται καθαρό.

Όσο πιο κοντά πρέπει ο χρήστης είναι σε μια οθόνη, τόσο ποιο μικρότερα και πιο πυκνά συσκευασμένα τα pixels πρέπει να είναι για τα μάτια σας. Όσο πιο μακριά είναι μια οθόνη, τότε πρέπει να ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Τι σημαίνουν όλα αυτά, αν κάθεστε πιο πίσω από το Mac σας από ό, τι κάνετε iPad σας - και ο καθένας νορμάλ άνθρωπος αυτό κάνει - δεν χρειάζεται τόσο υψηλή ανάλυση για να χαρακτηριστεί μια οθόνη ως Retina.

Δείτε τις αναλογίες στον παρακάτω πίνακα!


Δημοσιευμένη Εικόνα
Με άλλα λόγια ένας iMac είναι κατά πολύ ποιο Retina ήδη από ένα iPhone 4s!

Δημοσιευμένη Εικόνα

To θέμα της μπαταριάς 

Μπορει για έναν iMac αυτό να μην είναι θέμα αλλά για ένα MacBook Pro και ένα MacBook Αιr είναι και μάλιστα συμαντικό! Δείτε τι έγινε με το νέο iPad το οποίο έγινε ποιο βαρύ και λίγο ποιο μακρύ για να μπορέσει να χωρέσει η μπαταρία του που είναι 70% ποιο μεγάλη από το iPad 2! Αυτό γιατί η Retina οθόνη του νέου iPad είναι τέρας κατανάλωσης ενέργειας.

Η Apple όμως θέλει να κρατήσει και τα 2 παραπάνω μοντέλα ελαφριά και λεπτά επομένως δεν μπορεί να κάνει διπλασιασμό το HiDPI και τον pixel μιας και αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερη μπαταρία άρα και ποιο βαριά μοντέλα! Η εύκολη λοιπόν οδός είναι να αυξήσουν την ανάλυση και των δύο κατά ένα επίπεδο και να το ονομάσουνε Retina μιας και όπως δείξαμε στον παραπάνω πίνακα αυτό θα είναι αληθές!

To MACOS X

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα το MacOS x είναι λιγότερο απαιτητικό σε θέματα ανάλυσης σε σχέση με το iOS!

Δημοσιευμένη Εικόνα

Έτσι λοιπόν καταλήγουμε να πούμε πως η Apple αν τελικά παρουσιάσει Retina Displays στα νέα μοντέλα θα το κάνει αυξάνοντας την ανάλυση και όχι την πυκνότητα των pixel. Δεν έχει λόγο να κάνει το δεύτερο μιας και θα μπει σε μπελάδες με την μπαταρία ειδικά. Δεν θέλουμε και δεν βρίσκουμε κανένα απολύτως νόημα για την Apple να εντάξει τα MacBook και τα iMac σε έναν αγώνα δρόμου Retina ανάλυσης παρόμοιων με αυτών των iPad και των iPhone!

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...