Ads 468x60px

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

To Samsung Galaxy S III σχεδιάστηκε από δικηγόρους


galaxy
Ο σχεδιασμός του νέου Galaxy S III που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες από την Samsung προκάλεσε πολλά σχόλια σχετικά με το πως το συγκεκριμένο smartphone κατέληξε στη αγορά από τα γραφεία σχεδιασμού της εταιρείας. Η εξήγηση, ίσως, είναι απλή: το Galaxy S III δεν αποτελεί προϊόν σχεδιαστών αλλά …δικηγόρων!
Η Apple έχει εμπλακεί σε πάμπολλες αγωγές με τη Samsung κατηγορώντας την για αντιγραφή του σχεδιασμού του iPhone στα κινητά της. Για παράδειγμα, η Apple έχει τα πνευματικά δικαιώματα για την εμφάνιση ενός προϊόντος -του iPhone-, δηλαδή μιας ορθογώνιας συσκευής και αυτό της δίνει το δικαίωμα εάν επιθυμεί να κινηθεί δικαστικά εναντίον προϊόντων που θεωρεί ότι αντιγράφουν αυτόν τον σχεδιασμό. Τον περασμένο χρόνο η Apple είχε προτείνει, μάλιστα, ορισμένους τρόπους στη Samsung τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να μην αντιγράφει πλέον το iPhone. Απ’ ότι φαίνεται η Samsung ακολούθησε τις οδηγίες της Apple:
  • Συνολικό σχήμα που δεν είναι ορθογώνιο…
Το Galaxy S III δεν είναι απολύτως ορθογώνιο αφού στα πλαϊνά μέρη υπάρχουν ελαφρές καμπύλες, όπως φαίνεται στο σχήμα, οι οποίες είναι εντονότερες στα άκρα πάνω και κάτω:
  • …ή δεν έχει στρογγυλεμένες άκρες
Αν παρατηρήσετε οι στρογγυλεμένες άκρες του S III δεν είναι ομοιόμορφες μεταξύ τους. Οι πάνω καμπύλες έχουν μικρότερη κλίση από αυτές που είναι στο κάτω μέρος.
  •  Μπροστινή επιφάνεια που δεν είναι μαύρη
Όπως θα δείτε το Galaxy S III δεν διατίθεται σε μαύρο χρώμα αλλά μόνο σε λευκό και σκούρο μπλε.
  • Οθόνες που δεν είναι κεντραρισμένες στο μπροστινό μέρος και δεν ισαπέχουν από τις άκρες ή δεν διαθέτουν καθόλου αποστάσεις από αυτές.
Και πάλι το Galaxy S III ικανοποιεί την πρόταση της Apple αφού οι αποστάσεις της οθόνης από το πάνω και κάτω μέρος της συσκευής δεν είναι ίσες μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα το πάνω bezel είναι κατά 16 τοις εκατό μικρότερο από το κάτω.
  • Οθόνη χωρίς δίκτυο έγχρωμων τετράγωνων εικονιδίων με καμπύλες στις άκρες και χωρίς το dock, δηλαδή μια σταθερή γραμμή εικονίδιων που έμενε σταθερή καθώς άλλαζαν οι σελίδες.
Στο Galaxy S η Samsung είχε «παραβιάσει» αυτόν τον κανόνα αντιγράφοντας ουσιαστικά την εμφάνιση του iPhone με τα εικονίδια και το dock σε γελοίο βαθμό. Στο S II και S III, ωστόσο, όπως βλέπετε η εμφάνιση των εικονιδίων άλλαξε άρδην:
Το dock από την άλλη αντιγράφτηκε από τη Samsung και στα δύο πρώτα Galaxy S αλλά στο νέο S III δεν υπάρχει πουθενά dock:
Ανεξάρτητα από τα προσωπικά γούστα του καθενός η εμφάνιση του Galaxy S III δεν μπορεί να θεωρηθεί πρότυπο ομορφιάς και συμμετρίας. Και απ’ ότι διαβάσατε και παραπάνω ο λόγος δεν αφορά την έλλειψη ταλέντου στην αντιγραφή από τους σχεδιαστές της Samsung αλλά στην εντονότερη επιθυμία τους για αποφυγή περαιτέρω αγωγών και δικαστικών προβλημάτων.

Source: http://www.macuser.gr/samsung-galaxy-s-iii-lawyer-designed-11603/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...