Ads 468x60px

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αποχωρεί (και) η Toshiba από την αγορά των netbooks



Η ιαπωνική Toshiba ανακοίνωσε ότι δε θα τροφοδοτεί πλέον με netbooks την αμερικανική αγορά. Αν και λίγη σημασία έχουν τα όσα συμβαίνουν στην αγορά των ΗΠΑ, η εξέλιξη αυτή είναι χαρακτηριστική της ανυποληψίας στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και καιρό τα netbooks.

Η Toshiba δεν είναι βέβαια η μόνη εταιρεία που αποσύρεται από την αγορά των netbooks. Η Dell, η Lenovo, η Samsung και η Sony έχουν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό να παρουσιάζουν νέα μοντέλα. Οι μόνες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ακόμα σε αυτό τον τομέα είναι ηAsus, η Acer και η HP, όμως οι πωλήσεις πέφτουν διαρκώς και κάποια στιγμή θα σταματήσουν και αυτές να διαθέτουν πόρους στα netbooks.

Όπως φαίνεται, τα netbooks θα μείνουν στην ιστορία ως ένα από τα μεγάλα πυροτεχνήματα στην αγορά τεχνολογίας. Οι πολύ μικροί φορητοί υπολογιστές με διαγώνιο οθόνης έως 10" κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς τα προηγούμενα χρόνια, όμως το τέλος τους ήταν σχεδόν αναπόφευκτο. Η ανάπτυξη των tablets και των Ultrabooks δεν αφήνει χώρο στην αγορά για τα netbooks κι έτσι πολύ σύντομα θα αποτελέσουν μουσειακό είδος.

Source:http://www.inews.gr/111/apochorei-kai-i-Toshiba-apo-tin-agora-ton-netbooks.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...