Ads 468x60px

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το νέο iPhone έρχεται με Dual-Band Broadcom chip, μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και WiFi Direct



To 9to5Mac ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ένα broadcom chip μέσα σε ένα από τα prototypes του νέου iPhone το οποίο φαίνεται να έχει κάποιες αρκετά ενδιαφέρον δυνατότητες.

Με βάση αυτό, η Apple πρόκειται να χρησιμοποιήσει το Broadcom BCM4334, ένα chip, dual band με υποστήριξη για 802.11n WiFi όπως και Bluetooth 4.0+HS και δέκτη FM.

Το BCM4334 που βρέθηκε σε κομμάτια κώδικα είναι το επόμενο chip μετά το BCM4330 που χρησιμοποιεί η Apple μέσα στο iPhone 4S και το iPad 3ης γενιάς. Το ήδη υπάρχον chip χρησιμοποιεί την τεχνολογία 65nm ενώ το νέο BCM4334 που είναι στο επόμενο στάδιο χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματική διαδικασία 40nm.

Όπως θα δούμε και στην AnandTech:

Η διαφορά όμως δεν είναι μόνο στην τεχνική που το κάνει πιο μικρό. Η Broadcom λέει ότι δούλεψε αρκετά πάνω στο νέο chip και μείωσε την ενέργεια 40% με 50% και μείωσε δραματικά την ισχύ σε κατάσταση αναμονής. Η AnandTech ζήτησε ακόμα να μια ρεαλιστική εκτίμηση της κατανάλωσης της ενέργειας. Το BCM4330 σε πλήρη χρήση καταναλώνει 68mA ενώ το BCM4334 καταναλώνει 36mA με την ίδια τάση. Η combo συσκευή έχει επίσης εξελιγμένες τεχνικές αλλαγής που ενεργοποιούν ταυτόχρονη dual-band χρήση έτσι ώστε να υποστηρίζει συνδεσιμότητα δικτύου με ένα band ενώ επιτρέπει streaming περιεχομένου από τεχνολογίες όπως WiFi Display και WiFi Direct.

Σύμφωνα με το παραπάνω το 9to5Mac συμπληρώνει:

Το νέο iPhone θα είναι η πρώτη συσκευή που θα μπορεί να υποστηρίξει το AirDrop και να χρησιμοποιήσει ένα adhoc πρωτόκολλο για μοίρασμα αρχείων, κάτι που ίσως προστεθεί στο iOS 6.

Όπως αναφέρει και το iDownloadBlog:

Μέχρι στιγμής και με το iOS 5, η Apple ενεργοποίησε την δυνατότητα WiFi Sync που μας επιτρέπει να συγχρονίζουμε την συσκευή μας, ακόμα και αν αυτή δεν είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή μας. Όμως αυτό δεν μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε προγράμματα όπως το Image Capture αν θέλουμε να τραβήξουμε τις φωτογραφίες μέσα από την συσκευή ή να χρησιμοποιήσουμε το iTunes File Sharing. Το πρόβλημα αυτό θα λύσει το dual-band WiFi.
Σίγουρα αυτό δίνει στην Apple ένα λόγο να αλλάξει το WiFi chip με ένα καλύτερο που να παρέχει dual mode. Η μέθοδος WiFi Direct χρησιμοποιείτε σιγά σιγά σε όλο και περισσότερους εκτυπωτές αλλά ο κύριος σκοπός του είναι να κάνει το μοίρασμα αρχείων μεταξύ των συσκευών απίστευτα εύκολο.

Με το Mac OS X Lion η Apple έφερε στα Mac την λύση για μεταφορά αρχείων που ονομάζεται AirDrop και αν ισχύει ότι ειπώθηκε πιο πάνω για το νέο chip, το AirDrop μπορεί αν είναι μία από τις αποκλειστικές δυνατότητες της νέας συσκευής.

Source:http://greekiphone.gr/20120602/new-iphone-debut-with-dual-band-broadcom-bcm4334-wifi-direct-and-power-savings/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...