Ads 468x60px

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τα Windows RT tablets δεν θα είναι σε θέση να συναγωνιστούν το iPad της Apple


Δημοσιευμένη Εικόνα


Η Microsoft μπορεί πολύ σύντομα να καταλήξει να αντιμετωπίσει ακόμη πιο μεγάλο ανταγωνισμό στο χώρο των tablet από ό, τι αναμενόταν. Επιδιώκοντας εδραιωθεί στην αγορά των tablets η Microsoft ανέπτυξε τα Windows RT ως μια πιο φθηνή εκδοχή των Windows 8.

Τα Windows RT είναι μια παραλλαγή των Windows 8 που μπορούν να τρέξουν σε tablets με επεξεργαστές ARM παρά στο τσιπ της Intel x86/x64. Αν και ακόμη όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το Windows RT tablets δεν είναι ακόμη διαθέσιμες το σίγουρο είναι πως είναι έτοιμα να μπουν στην αγορά τόσο την εταιρική όσο και στην κανονική .Ο

Η κατάσταση φαίνεται να είναι ζοφερή για τη Microsoft, με βάση τα όσα λένε αναλυτές της εταιρεία ερευνών IDC που εκτιμά ότι η εταιρεία δεν μπορεί να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί το iPad σε κανένα επίπεδο εταιρικό ή μη.

Ο IDC αναλυτής Τοm Mainelli είπε στο Computerworld ότι, με βάση την έρευνα της εταιρείας του, τα Windows RT tablets είναι πιθανό να πωλούνται στο ίδιο εύρος τιμών του iPad ή, ενδεχομένως, ακόμη και λίγο υψηλότερα. Η ανάλυση του IDC τοποθετεί το εύρος τιμών να είναι μεταξύ $ 500 και $ 700. Αυτό το φάσμα είναι ακριβώς το φάσμα των τιμών του νέου iPad και 100 δολάρια υψηλότερο από το iPad 2. Επίσης είναι σημαντικά υψηλότερο κατά $ 199 από το εύρος για πιο απλά e-reader δισκία όπως το Kindle της Amazon.

Αυτό το σημείο των τιμών θα μπορούσε να καταλήξει να είναι ένα πρόβλημα για τη Microsoft. Δεδομένου ότι τα Windows RT (και τα Windows 8) είναι μια μη δοκιμασμένη πλατφόρμα χωρίς το φάσμα των εφαρμογών που το iPad έχει, οι πελάτες μπορούν να είναι δύσπιστοι όσον αφορά την πλατφόρμα. Επίσης η έρευνα τονίζει και τον αργό ρυθμό υιοθέτησης από τις επιχειρήσεις και εταιρικούς πελάτες. Επόμενος η Microsoft θα πρέπει να κάνει μεγάλες θυσίες αν είναι να εκτοπίσει την Apple και το iPad από την θέση του οδηγού! Διαφορετικά θα μπει σε μια αρένα ανταγωνισμού η οποία θα την οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες!

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...