Ads 468x60px

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η Apple δουλεύει σε Navigation app για iPhone [Φήμες]


Το WSJ αποκαλύπτει ότι η Apple δουλεύει πάνω σε μια εφαρμογή πλοήγησης για το iPhone, μιας και τα πράγματα μεταξύ Apple και Google δεν πάνε τόσο καλά όσον αφορά τους χάρτες.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η Apple σχεδιάζει να αντικαταστήσει το Google Maps με δικιά της εφαρμογή για χάρτες στο iOS 6. Ωστόσο το WSJ πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα και αποκαλύπτει ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε και μια επίσημη εφαρμογή πλοήγησης.

"Η Apple έχει ακόμα δουλειά να κάνει. Οι εργαζόμενοι της τελείωσαν με την χαρτογράφηση και τώρα δουλεύουν πάνω σε μια εφαρμογή πλοήγησης για αυτοκίνητα" δήλωσε ένα πρόσωπο που ασχολείται με το project.

Η Apple έχει ήδη ξεκινήσει να αγοράζει άδειες για δεδομένα οδικής κυκλοφορίας καθώς και για τοπικά καταστήματα από όλο τον κόσμο. Χρειάζονται περισσότερα δεδομένα αν θέλουν να κάνουν κάποιο σημαντικό βήμα, αυτή την στιγμή δουλεύουν πάνω στην ανάπτυξη του "geocoder", που είναι ο κώδικας που μεταφράζει τα μήκη και τα πλάτη σε πραγματικές διευθύνσεις.

Ποιο συγκεκριμένα η Apple έχει ήδη αντικαταστήσει το "geocoder" της Google και αυτό σημαίνει ότι η ποιο τελευταία έκδοση του iOS χρησιμοποιεί το geocoder της Apple και όχι της Google.

Είναι όμως ακόμα ασαφές για το εάν η Apple σχεδιάζει να κάνει διαθέσιμη την εφαρμογή πλοήγησης ταυτόχρονα με την νέα της εφαρμογή για χάρτες.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...