Ads 468x60px

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

H Apple ετοιμάζει κέντρο ερευνών στο Ισραήλ (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα ισραηλινής ιστοσελίδας η Apple εκτός από την εξαγορά της Anobit έχει σχεδόν κλείσει συμφωνία για την κατασκευή ενός κέντρου ερευνών πάνω στους ημιαγωγούς.


Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Apple προσέλαβε τον Aharon Aharon, σημαντική μορφή στην ισραηλινή τεχνολογική σκηνή που έχει ιδρύσει την Camero και έχει αναμειχθεί στις Discretix, Zoran και IBM.
Ο ίδιος μετά από πολλούς μήνες παρουσίας στο Cupertino θα μεταβεί στο Ισραήλ για το άνοιγμα του νέου κέντρου που αναμένεται κάποια στιγμή του χρόνου ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα της εξαγοράς της Anobit.
Λέγεται ότι ήδη ο Ed Frank, αντιπρόεδρος του τμήματος R&D στην Apple, βρίσκεται στο Ισραήλ για αυτόν το λόγο. Εάν, όντως, υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο θα είναι το πρώτο κέντρο ερευνών της Apple εκτός Καλιφόρνια.
Η κίνηση αυτή της Apple θεωρείται περίεργη κρίνοντας από το γεγονός ότι παραδοσιακά η εταιρεία δεν ξοδεύει μεγάλα ποσά σε R&D συγκριτικά με τα κέρδη της και δεδομένης της επιμονής της για μυστικότητα κάτι που μπορεί να μπει σε ρίσκο εκτός των κεντρικών της γραφείων στο Cupertino.

Source:  http://www.macuser.gr/apple-israel-8309/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...