Ads 468x60px

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Tέλος στα 2006-2008 Mac, στο Mac OS X & Software Update

H Apple παρουσίασε χθες το επερχόμενο λειτουργικό OS X Mountain Lion δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από τα χαρακτηριστικά της έκδοσης.

Ένα από τα πράγματα που ξεχωρίσαμε είναι η πλέον επίσημη μετονομασία του Mac OS X σε OS X που είναι ορατή και στο μενού ‘About this Mac’ αλλά και επιβεβαιωμένο από την ίδια την Apple.

Φαίνεται πως η Apple επικεντρώνεται στον όρο ‘Macintosh’ στο hardware κομμάτι και στον όρο ‘OS X’ όσον αφορά το software.

Εκτός από αυτό η Apple επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων και την αποκλειστική διάθεση του OS X Mountain Lion από το Mac App Store. Ως γνωστόν το OS X Lion έγινε διαθέσιμο αρχικά μέσω του Mac App Store αλλά αργότερα διατέθηκε και σε USB drive (όχι στην Ελλάδα). Το Mountain Lion, όμως, θα διατεθεί αποκλειστικά στο Mac App Store τελειώνοντας το προηγούμενο ‘πείραμα’.
“It was an interesting test, but it turns out the App Store was just fine for getting the new OS.”
Επίσης, με το Mountain Lion θα πρέπει να πούμε αντίο και στο κλασικό Software Update αφού αυτό θα ενσωματωθεί στο Mac App Store. Το σκεπτικό της Apple μοιάζει με αυτό των χρηστών iOS συσκευών, οι οποίοι όταν υπάρχει μια αναβάθμιση για κάποια εφαρμογή ξέρουν ότι πρέπει να κοιτάξουν στο App Store. Έτσι και εδώ όλες οι αναβαθμίσεις θα διατίθενται μέσω του Mac App Store, οπότε καλό είναι να το έχετε σε προφανή θέση στο Dock σας για να μην χάνετε τις ειδοποιήσεις.



Να πούμε, βέβαια, ότι οι αναβαθμίσεις του iOS γίνονται μέσω του Software Update στα Settings->General, οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε ότι στο iOS 6 τα OTA updates θα διατίθενται μέσω του App Store αν η Apple θέλει να ακολουθήσει μια κοινή γραμμή.

Τέλος, να πούμε ότι το OS X Mountain Lion ΔΕΝ θα είναι συμβατό με τα Mac που διαθέτουν ως κάρτες γραφικών τις Intel GMA X3100, GMA 950 ή ATI Radeon X1600.
Συγκεκριμένα:
  • Late 2006 iMacs (iMac5,1, iMac5,2, iMac6,1)
  • Όλα τα πλαστικά MacBooks πριν το unibody redesign (MacBook2,1, MacBook3,1, MacBook4,1)
  • MacBook Pros πριν τον Ιούνιο του 2007 (MacBookPro2,1, MacBookPro2,2)
  • Το αρχικό MacBook Air (MacBookAir1,1)
  • Το Mid-2007 Mac mini (Macmini2,1)
  • Το αρχικό Mac Pro και το 8-core 2007 refresh (MacPro1,1, MacPro2,1)
  • Late 2006 και Early 2008 Xserves (Xserve1,1, Xserve2,1)
Τα παραπάνω συστήματα δεν θα υποστηρίζονται από το Mountain Lion αν και μέχρι στιγμής στην developer έκδοση ο περιορισμός αυτός δεν υφίσταται στην πράξη.

Source: http://www.macuser.gr/mountain-lion-compatibility-other-tidbits-9555/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...