Ads 468x60px

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ανησυχίες για το LTE στο iPad



Από τη στιγμή που δίκτυα LTE στην Ελλάδα δεν πρόκειται να δούμε πριν το 2013, ενδεχομένως να μην μας ενδιαφέρει άμεσα, αλλά σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να ανησυχούν για το κατά πόσον το νέο iPad θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις υψηλότερες ταχύτητες που προσφέρουν τα δίκτυα κινητής 4ης γενιάς στις χώρες όπου έχουν ήδη ξεκινήσει να υφίστανται.
Σύμφωνα με το Apple Insider, το iPad μπορεί να συνεργάζεται με τα δίκτυα LTE σε ΗΠΑ και Καναδά, αλλά για την Ευρώπη δεν είναι και τόσο βέβαιο. Το νέο tablet της Apple λειτουργεί στις συχνότητες των 700 και 2100 MHz, τις οποίες και χρησιμοποιούν τα δίκτυα LTE στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά όχι αυτές των 800, 1800 και 2600 MHz που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη από τα -έστω και λίγα- δίκτυα 4G που υπάρχουν. Η Apple δεν έχει ανακοινώσει διαφορετική έκδοση iPad για την Ευρώπη, οπότε το τοπίο παραμένει λίγο θολό.
Βέβαια, η πραγματικότητα είναι πως η Ευρώπη έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις ΗΠΑ όσον αφορά την υλοποίηση δικτύων LTE, ενώ για την Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 1 - 1,5 χρόνο για περιορισμένη εμπορική διάθεση. Από την άλλη πλευρά, ενδεχομένως να υπάρξει κάποια γκρίνια από πλευράς των μεγάλων ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών ομίλων που κάτι κάνουν με το LTE.
Source: http://www.inews.gr/106/anisychies-gia-to-LTE-sto-iPad.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...