Ads 468x60px

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η Apple σκέφτηκε το ενδεχόμενο QWERTY πληκτρολογίου για το πρώτο iPhone


Posted Image

Το πρώην εκτελεστικό μέλος της Apple Tony Fadell αποκάλυψε ότι η εταιρεία έπαιζε με την ιδέα του εξοπλισμού του πρώτο iPhone με ένα φυσικό πληκτρολόγιο, αλλά τελικά καταλήξανε στον έξυπνο σχεδιασμό multitouch που άλλαξε το πρόσωπο του παιχνιδιού στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Σε μια συνέντευξη του την Παρασκευή, ο πρώην γκουρού iPod της Apple είπε ότι περιόρισε τον αρχικό σχεδιασμό σε τρία πρωτότυπα πριν από την εισαγωγή της συσκευής, τον Ιανουάριο του 2007.

Ο Fadell, ο οποίος άφησε επίσημα την Apple το 2008, αλλά παρέμεινε στην κατάσταση μισθοδοσίας ως ειδικός σύμβουλος μέχρι το 2010, εργάστηκε στις 18 εκδόσεις του iPod καθώς και στο iPhone μέχρι το 3GS πριν από την αναχώρηση για να ξεκινήσει την ιδέα του "έξυπνος θερμοστάτης" και να ιδρύσει την δική του εταιρεία.

Σημειώνει ότι όταν η Apple είχε κάνει προετοιμασίες του πρώτου κινητού τηλεφώνου της, με τρία τελευταία σχέδια, ένα iPod-τηλέφωνο υβρίδιο, μια άγνωστη έκδοση που ονομάζεται επίσης «iPhone» και το τελικό μοντέλο που έφτασε στα χέρια των πελατών.

Όταν ρωτήθηκε για την προσωπική του άποψη, Fadell είπε ότι αναγνώρισε την δυναμική που θα είχε ένα εικονικό πληκτρολόγιο. Ο Steve Jobs, που είχε τον τελευταίο λόγο για ό, τι είχε κυκλοφορήσει, συμφώνησε απόλυτα με τον Fadell και μετά η ιστορία είναι λίγος πολύ γνωστή!

Πριν από την μονολιθική κατασκευή του iPhone, η γενική τάση ήταν τα QWERTY πληκτρολόγια. Εκείνη την εποχή, η Research in Motion κυριαρχούσε στον τομέα, με ναυαρχίδα το BlackBerry Pearl.

Η κυρίαρχη τεχνολογία αφής, resistance screens, που ήταν τότε γνωστή στα smartphones είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα για εικονικά πληκτρολόγια, ήταν μακριά από το διαισθητική και σε πολλές εφαρμογές απαιτούσε την χρήση μιας γραφίδας. 


Το iPhone έφερε την οθόνη αφής σε άλλα επίπεδα για τον καταναλωτή και η οποία επέτρεψε στην Apple να δημιουργήσει μια συσκευή που δεν ήταν μόνο κομψή, αλλά και πιο φιλική στη χρήση από οποιοδήποτε άλλο smartphone.

Μετά το ντεμπούτο του iPhone, η συνολική αγορά άρχισε να δουλεύει πάνω σε οθόνες τεχνολογίας multitouch και σιγά-σιγά να απομακρύνεται από τα φυσικά πληκτρολόγια. 


Ας θυμηθούμε την ιστορική πλέον παρουσίαση του iPhone στο παρακάτω video





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...