Ads 468x60px

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Λεφτά υπάρχουν! Ας κάνουμε μια μήνυση στην Αpple σήμερα!


Posted Image


Ο καθένας σήμερα έχει βάλει ως στόχο να εξαργυρώσει την επιτυχία της Apple, ή υπαγορεύσει την εξέλιξη των μέσων και της τεχνολογίας μέσω των δικαστηρίων.

Χρυσοθήρες, μεγάλοι αυτόνομοι κυβερνητικοί δικηγόροι, ανταγωνιστές, trolls ευρεσιτεχνίας ακόμη και ντεμοντέ βλάκες σύροντας την πιο πολύτιμη εταιρεία του κόσμου στα δικαστήρια προσπαθεί να πάρει ένα κομμάτι τους απο τα 110 δισεκατομμύρια δολαρίων της Apple.

Δεν θα πιστέψετε κάποιες από τις τρελές αγωγές στις οποίες η Apple προσπαθεί να αμυνθεί.


Μερικές από αυτές τις δίκες είναι για μικρά πράγματα. Μια γυναίκα 83 χρονών μηνύει την Apple για 1 εκατομμύριο δολάρια επειδή έπεσε πάνω σε γυάλινη πόρτα σε κατάστημα της Apple.

Όμως, άλλοι είναι για τεράστια ζητήματα. Για παράδειγμα, η Apple που μηνύεται από μια εταιρεία που ονομάζεται FlatWorld, η οποία ισχυρίζεται ότι όλα τα προϊόντα αφής της Apple είναι κλεμμένα! - Από συσκευές iOS μέχρι και το Magic Mouse - παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας.

Και μια άλλη εταιρεία με την επωνυμία Potter Voice Technologies μηνύει την Apple, Google και άλλες εταιρείες για τον έλεγχο της φωνής σε βασικές λειτουργίες του υπολογιστή. Ισχυρίζονται ότι η γενική ιδέα του ελέγχου του κάθε είδους υπολογιστή με τη φωνή, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία τους.

Εάν αυτές έγιναν δεκτές από τα δικαστήρια, θα σήμαινε ότι η Apple θα πρέπει να πληρώσει αυτές τις δύο εταιρείες ένα ποσοστό για κάθε προϊόν!!

Πολλές από τις αγωγές φαίνεται να αφορούν τις προσπάθειες των ανταγωνιστών της Apple να χρησιμοποιήσουν τα δικαστήρια για να επιβραδύνουν την Apple ως αντίπαλο τους στ βιομηχανίας.

Για παράδειγμα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μηνύει την Apple, για την πώληση βιβλίων μέσο του iBooks. Μέχρι στιγμής, 16 κράτη έχουν προσχωρήσει στην μηνυτήρια αυτή αναφορά (τρεις παρόμοιες αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον της Apple στον Καναδά.)

Υπάρχει κάποια υπόνοια κερδοσκοπίας ότι η Amazon είναι πίσω από την αγωγή.


Μερικές τρέχουσες αγωγές κατά της Apple είναι απλά υποπροϊόντα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, γεγονός που οδηγεί σε σχεδόν κάθε μεγάλη εταιρεία κινητής με ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης να μηνύει κάθε άλλη.

Samsung μηνύει την Apple για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι η Apple παραβίασε οκτώ από τις πατέντες της.

Η Motorola έχει καταθέσει αγωγή κατά της Apple για το ίδιο πράγμα, αλλά με βάση την τεχνολογία για τη βελτίωση της ποιότητας των κλήσεων.

Μια μήνυση κατά της Apple από τους γονείς ισχυρίζεται ότι ορισμένες εφαρμογές iOS είναι τόσο εύκολο για τα παιδιά να τις κατεβάζουν και να ξοδεύουν τα χρήματά του γονέα τους χωρίς άδεια.

Άλλες δίκες είναι απλώς ένα αναπόφευκτο μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την Κίνα, μια κινεζική εταιρεία που ονομάζεται Proview Tech Shenzhen μηνύει την Apple για το εμπορικό σήμα του iPad. Η Apple αγόρασε τα δικαιώματα, αλλά το έπραξε στο πλαίσιο της συμφωνίας με ψευδώνυμο.

Κινέζοι συγγραφείς μηνύουν την Apple για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, επειδή λένε ότι στο iBook Store διατίθενται προς πώληση τουλάχιστον 22 κινεζικά έργα που ήταν χωρίς άδεια.

Ίσως οι πιο χαζές αγωγές είναι αυτές που ισχυρίζονται ότι λειτουργίες χαρακτηρισμένες ως "beta" δεν λειτουργούν σωστά. 

Φανταστείτε αν οι άνθρωποι κατέθεταν αγωγές κάθε φορά που μια εταιρεία τεχνολογίας λανσάριζε ένα "beta" προϊόν που δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο όλοι θα θέλαμε τι είχε να γίνει.

Μεγάλη ιστορία λοιπόν αλλά και σύντομη: η Apple θα αμυνθεί αυτή τη στιγμή απέναντι σε ένα τεράστιο αριθμό δικαστικών αγωγών.

Και γι 'αυτό θα πρέπει να ενημερώσετε τα παιδιά σας να γίνουν δικηγόροι, όχι καινοτόμοι! Λέμε εμείς τώρα....

Θα σας δω στο δικαστήριο!


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...