Ads 468x60px

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πλήρης οδηγός Jailbreak για iOS 5.1.1 [Part 1]


Όπως ήδη θα γνωρίζετε, το πολυπόθητο untethered jailbreak για την έκδοση 5.1.1 κυκλοφορεί από την Παρασκευή που μας πέρασε και τρέχουμε όλοι να κάνουμε jailbreak τις i-συσκευές μας και να τις ξανά "σεταρουμε" στα μέτρα μας.

Έτσι λοιπόν και εγώ, αποφάσισα να δημιουργήσω τον παρακάτω οδηγό που απευθύνετε κυρίως στους καινούργιους χρήστες και σε εκείνους που δεν έχουν ξανά ασχοληθεί με το "άθλημα" και θα σας οδηγήσει βήμα βήμα πως να κάνετε update στην τελευταία έκδοση, πως να κρατήσετε χειροκίνητα backup τα saves παιχνιδιών/εφαρμογών, πως να κάνετε jailbreak και ποια είναι τα πρώτα βήματα που θα χρειαστεί να κάνετε καθώς και το πως να τα περάσετε πάλι μετά το update-jailbreak τα saves των παιχνιδιών/εφαρμογών.


Μερικά πράγματα πριν ξεκινήσουμε.

Για όσους διστάζουν να κάνουν jailbreak την συσκευή τους διότι πιστεύουν ότι κάνουν κάτι παράνομο, απόφαση Αμερικάνικου δικαστηρίου πέρυσι νομιμοποίησε την διαδικασία του jailbreak και δεν έχετε πλέον κανένα λόγο να φοβάστε για κάτι τέτοιο.

Όσοι έχουν συσκευή που είναι κλειδωμένη σε κάποιον πάρoχο εκτός Ελλάδας καλό θα ήταν να μην κάνουν ακόμα update στο iOS 5.1.1 διότι θα ξανά κλειδώσει και ακόμα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο εργαλείο για ξεκλείδωμα.

Ο παρακάτω οδηγός δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα iPhone 4 στην έκδοση iOS 5.0.1 jailbroken, και δείχνει πως θα κάνετε update σε μια συσκευή που είναι ήδη jailbreak σε παλιότερη έκδοση και πως θα μεταφέρετε τα backup σας στην καινούργια. Επίσης η ίδια διαδικασία ισχύει για το iPad και για το iPod touch.

Πριν ξεκινήσετε καλό είναι να κρατήσετε ένα backup της συσκευής σας στο iTunes ασχέτως με το ποια έκδοση έχετε.

Ξεκινάμε:


TinyUmbrella - SHSH Blobs



Θα ξεκινήσουμε κρατώντας το SHSH της συσκευής μας με το TinyUmbrella(Windows, Mac), αν και δεν είναι απαραίτητο βήμα για να κάνουμε αναβάθμιση ή jailbreak, υπάρχει περίπτωση να τo χρειαστείτε αργότερα για να κάνετε downgrade. Τι είναι το SHSH; Το SHSH είναι ας πούμε ένα μοναδικό κλειδί που κάθε συσκευή έχει το δικό της και το "υπογράφει" η Apple όταν εσείς κάνετε update στην ποιο τελευταία έκδοση του iOS. Και επειδή η Apple "υπογράφει" τα SHSH μόνο της ποιο τελευταίας έκδοσης, αν εσείς θελήσετε να πάτε μια έκδοση ποιο πίσω (downgrade) δεν θα μπορείτε γιατί δεν θα παίρνετε την "υπογραφή".

Με το TinyUmbrella έχοντας κρατήσει το SHSH κάποιας παλιότερης έκδοσης, μπορείτε να "κοροϊδέψετε" το σύστημα ώστε να πιστεύει ότι η Apple "υπογράφει" ακόμα την έκδοση που θέλετε με αποτέλεσμα να μπορείτε να κάνετε το downgrade.

Η διαδικασια για να κρατήσετε τα SHSH είναι πάρα πολύ απλή και γρήγορη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το TinyUmbrella, να συνδέσετε την συσκευή σας με USB στον υπολογιστή και να πατήσετε πάνω δεξιά το κουμπί που λέει "Save SHSH"


Στην συνέχεια αφήστε μερικά δευτερόλεπτα να περάσουν και να γεμίσει η πράσινη μπάρα


Τέλος θα δείτε ότι στην λίστα με τα αποθηκευμένα SHSH προστέθηκε και η ποιο τελευταία έκδοση του iOS.


Αυτό ήταν. Έχετε πλέον σώσει τα SHSH για iOS 5.1.1 και αν κάποια στιγμή αργότερα αναβαθμίσετε την συσκευή σας σε καινούργια έκδοση iOS θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε downgrade στην 5.1.1.

Σημείωση: Μπορείτε να σώσετε τα SHSH μόνο για την έκδοση iOS που υπογράφει η Apple, αυτή την στιγμή η έκδοση είναι η 5.1.1, δεν μπορείτε να σώσετε SHSH παλιότερης έκδοσης από αυτήν.

Πάμε τώρα να κάνουμε χειροκίνητα backup των save μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...