Ads 468x60px

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

To νέο iPad ήταν το ‘Plan B’ της Apple


New iPad
Πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας CNET υποστηρίζει ότι το νέο iPad ήταν το εναλλακτικό πλάνο της Apple, αφού η εταιρεία στόχευε αρχικά στη δημιουργία ενός λεπτότερου και ελαφρύτερου tablet από τον προκάτοχό του, κάτι που τελικά δε συνέβη ποτέ.
Η Apple επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία οθονών IGZO της Sharp, αλλά δυστυχώς η ιαπωνική εταιρεία δεν κατόρθωσε να την έχει έτοιμη στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Η εν λόγω τεχνολογία επιτυγχάνει πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα των ηλεκτρονίων, κάτι που μεταφράζεται σε μικρότερα τρανζίστορς και λοιπά στοιχεία κυκλωμάτων.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της DisplaySearch, Richard Shim, η Apple διπλασίασε των αριθμό των LEDs και συνεπώς ήταν αναγκασμένη να αυξήσει τη μπαταρία κατά 70% προκειμένου η αυτονομία να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με του iPad 2. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν το τρίτης γενιάς iPad να είναι ελαφρώς βαρύτερο και παχύτερο.
Φυσικά, οι διαφορές είναι ανεπαίσθητες και σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να πούμε ότι αποθάρρυναν ή αποθαρρύνουν σημαντικό ποσοστό ανθρώπων από την αγορά του νέου iPad.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Sharp εργάζεται αυτή τη στιγμή στην παραγωγή οθονών IGZO και συνεπώς δεν αποκλείεται να δούμε την τεχνολογία στο επόμενο iPad ή -γιατί όχι- σε κάποια άλλη συσκευή της Apple.

Source: http://www.macuser.gr/new-ipad-was-apple-plan-b-11620/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...