Ads 468x60px

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ένα νέο πρόγραμμα με συνδυασμό iPhone και QR κωδικών υπόσχεται να σώζει ζωές!


Δημοσιευμένη Εικόνα

Ο τομέας της υγείας φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα δόκιμος για το iPad και, σε ελαφρώς μικρότερο βαθμό, για το iPhone. Οι iOS συσκευές μπορούν να παρέχουν την αλληλεπίδραση με τα ηλεκτρονικά αρχεία και άλλες πληροφορίες για τον ασθενή καθώς και να προσφέρουν πρόσβαση σε οδηγούς αναφοράς, σε ιατρικές εικόνες όπως ακτίνες-Χ, και μάλιστα ακόμη και σε εξ αποστάσεως διαγνώσεις μέσω του FaceTime.

Ένα νέο πρόγραμμα που δοκιμάζεται στο Marin County της Καλιφόρνια έχει ως στόχο να φέρει κάποιες από αυτές τις ικανότητες στον τομέα τον επειγόντων περιστατικών και τον ασθενοφορων.Το πρόγραμμα, το οποίο εξοπλίζει ομάδες άμεσης επέμβασης με iPhone με μια εξειδικευμένη QR εφαρμογή, έχει ονομαστεί Lifesquare και έχει ξεκινήσει πιλοτικά. Στόχος του προγράμματος είναι να επιτρέψει στο ανθρωπινό δυναμικό των ασθενοφόρων την άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες ασθενών χρησιμοποιώντας κωδικούς QR που βρίσκονται πάνω σε αυτοκόλλητα.


Ως μέρος του προγράμματος, οι κάτοικοι του νομού μπορούν να πάρουν QR αυτοκόλλητα από το CVS κατάστημα και να τα ενεργοποιήσουν κάνοντας online εγγραφή με το Lifesquare. (Εναλλακτικά, μπορούν να εγγραφούν online και να ζητήσουν τα αυτοκόλλητα μέσω ταχυδρομείο.) Κατά την εγγραφή, οι κάτοικοι δημιουργούν ένα στιγμιότυπο των σημαντικών ιατρικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών συνθηκών, τα φάρμακα που λαμβάνουν τακτικά, αλλεργίες στα φάρμακα, και τα στοιχεία επικοινωνίας τους σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης. Τα δεδομένα αποθηκεύονται με ασφάλεια στο σύστημα Lifesquare το οποίο είναι συμβατό με τους κανονισμούς HIPAA για το απόρρητο των ιατρικών πληροφοριών.

Οι κάτοικοι τοποθετούν στη συνέχεια αυτά τα αυτοκόλλητα σε μέρη όπου ένας γιατρός ή το προσωπικό ενός ασθενοφόρου θα είναι σε θέση να τα εντοπίσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το Lifesquare έχει έναν κατάλογο των τόπων ή των αντικείμενα που οι νοσοκόμοι που χρησιμοποιούν το σύστημα εκπαιδεύονται για να ψάξουν, συμπεριλαμβανομένων των χώρων σε ένα σπίτι όπως το ψυγείο, καθώς και προσωπικά αντικείμενα, όπως πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, ακόμη και τα κράνη ποδηλάτου.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το προσωπικό χρησιμοποιεί ένα iPhone για να διαβάσετε το QR code πάνω στο αυτοκόλλητο του ατόμου. Αυτή η διαδικασία συμπληρώνει αυτόματα τα δεδομένα της τρέχουσας υγείας του ατόμου, και τα οποία γίνονται άμεσα διαθέσιμα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του πλησιέστερου νοσοκομείου.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...